A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megnéztük az átdizájnolt Acer laptopokat

Vágólapra másolva!
Lakkfényes borítású, világos belsejű multimédiás gépek és szolid, de masszív üzleti modellek - így lehetne röviden leírni a tajvani gyártó újítását. Az első átdizájnolt modellek most érkeztek meg Magyarországra.
Vágólapra másolva!

A gyártó most először különbözteti meg kialakításukban markánsan az üzleti és az otthoni felhasználóknak szánt modelleket. Az üzleti célra tervezett TravelMate sorozat gépei szürke magnézium-borítást kaptak, ami komoly, visszafogott külsőt kölcsönöz nekik, de jobban bírja a napi strapát. A tervezők elképzelése szerint ez a dizájn leginkább egy irattartó mappára emlékeztet, innen a kollekció neve is: ProFile.

Az irodai felhasználásra szánt gépek kijelzője is 16:9-es, széles vásznú képarányú, a felületük pedig matt, hogy a tükröződés ne zavarjon a munkában. A gyártó a nagyobb méretű gépeknél megtartotta a korábbról jól ismert köríves billentyűzet-elrendezést, ahogy láttuk, csak a 12 hüvelykes modellen maradt kialakítású, mivel azon nem férne el máshogy. A gépekbe épített mikrofonok automatikus szoftveres zajszűrővel vannak ellátva, hogy a webkamerás chatelés az bárhonnan jó minőségű legyen.

Az otthoni sorozat szépen fénylik

Az otthoni célra szánt Aspire sorozat megújulása ennél jóval látványosabb: az "Ékkő" fantázianevű dizájn keretében a korábban fémszürke modellek kívül lakkfényű, belül pedig világos műanyag borítást és billentyűzetet kaptak, és a kijelzőjük is fényes, ami bár világos környezetben zavaró lehet, de kontrasztosabb. A gépeken új elrendezésű multimédiás billentyűzet is helyet kapott, sztereó hangszórókkal szerelik őket, az 5920-as csúcsmodell beépített hangrendszere pedig egyenesen térhatású házimozi-hangzást biztosít - már amennyire ez a gépbe épített hangszóróktól kitelik.

Az Aspire-sorozat házimozis felhasználását segíti az is, hogy HD-tévére is csatlakoztatni lehet őket, és akár HD-DVD meghajtóval is rendelhetők, viszont ez jelentősen megdrágítja a vásárlást: ez az extra nagyjából körülbelül 200 ezer forintos felárat jelent. (Nem is beszélve arról, hogy Magyarországon még alig lehet kapni ilyen formátumban filmeket.) Az Acer kihozott egy 20 hüvelykes kijelzővel felszerelt változatot is, ezt azonban nem csak otthoni multimédiás célra vásárolják: sok topmenedzser és igazgató szeret ugyanis ilyen óriási laptopot tartani az irodája íróasztalán - tudtuk meg a cég hazai képviseletének vezetőjétől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!