A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Zsebtévét dob piacra a Motorola

Vágólapra másolva!
Az amerikai mobilgyártó ezúttal nem telefonnal, hanem egy miniképernyős, hordozható tévével rukkol elő: az eszköz földi sugárzású adásokat képes fogni, és akár zsebvideóként is lehet használni.
Vágólapra másolva!

A Mobile TV DH01 névre hallgató eszközt a vállalat csütörtökön jelentette be, ára sem ismert, és egyelőre azonban csak egyetlen képet publikált róla, részletes bemutatójára a jövő héten nyíló Las Vegas-i CES kiállításon kerítenek sort.

A Motorola új kütyüje DVB-H szabványban sugárzott, digitális tévéadásokat képes venni, ezt a technológiát jelenleg is tesztelik már idehaza, így várhatóan kereskedelmi szolgáltatásként is elérhető lesz. A tévés mobilokkal ellentétben a Mobile TV egy komoly újdonságot is kínál: mivel memóriájába folyamatosan rögzíti a nézett műsor utolsó öt percét, az élő adást meg lehet állítani rajta, s vissza is lehet tekerni benne eddig az intervallumig.

Forrás: [origo]

Emellett a 4,3 colos, szélesvásznú képernyővel szerelt zsebtévé memóriakártyára is tud rögzíteni műsorokat: egy 256 megabájtos kártyára másfél órányi felvétel fér el. Emellett az eszköz a kártyán lévő video-, és zenefájlokat is lejátssza, valamint digitális tékából kiválasztható filmek (video on demand) szolgáltatások használatára is alkalmas. A SunTimes.com értesülései szerint a zsebtévé tulajdonosai digitális set top boxaik merevlemezére felvett műsorokat is átmásolhatnak majd a hordozható eszközre.

A Motorola közlése szerint a kütyü beépített akkumulátorral rendelkezik, mellyel négyórás tévézést biztosít tulajdonosának.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!