A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Jó pár év vegetálás után a tulajdonos America Online (AOL) véget vet a Netscape webböngésző pályafutásának.
Vágólapra másolva!

Az egykor szebb napokat látott szoftver sok felhasználó első programja volt a világháló felfedezésében. Az 1994-ben alakult vállalat böngészője hamar népszerű lett, miután a cég a következő évben részvényeket bocsátott ki, azok már a kereskedés első napján háromszoros árat értek el. Volt olyan pont a cég életében, amikor 90%-os részesedése volt a böngészőpiacon és értékét 8 milliárd dollárra becsülték.

Persze semmi sem tart örökké, a Microsoft kiadta az Internet Explorert és szépen lassan elvette a Netscape részesedését. Végül 2000-ben az AOL vásárolta meg a Netscape-et, amellyel nagy tervei voltak - ezekből viszont nem lett semmi.

Pár évvel ezelőtt egy felújított változat is kijött a böngészőből, amely mind a Netscape kódján alapuló Mozilla, mind az Internet Explorer böngészőre optimalizált oldalakat meg tudta jeleníteni, de nem szerzett magának jelentősebb felhasználói tábort. Az AOL tett egy kísérletet arra is, hogy a Netscape.com-ből egy közösségi hírgyűjtő oldalt készítsen, de ez a terv sem lett sikeres.

A Netscape örökségét egyedül a második legnépszerűbb böngésző, a Firefox viszi tovább, mivel annak fejlesztői az egykori Netscape-kódot fejlesztették tovább, és készítettek belőle nyílt forráskódú változatot.

(PCWorld)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!