A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A világ legkisebb HD videokamerája

Vágólapra másolva!
A Sony kifejlesztette a világ (jelenleg) legkisebb nagyfelbontású videokameráját, mely a tervek szerint még áprilisban piacra kerül Japánban.
Vágólapra másolva!

A HDR-TG1 32 milliméter vastag, 119 milliméter hosszú és 63 milliméter széles, súlya pedig 300 gramm. Kihajtogatható megjelenítőjével és magas, vékony megjelenésével a Sanyo Xanti felvevőire hasonlít, viszont méreteiben csupán kétharmada a Sanyo termékének. A karcsúság titka elsősorban az, hogy nincs benne DV kazetta, vagy merevlemez, hanem Memory Stick Pro Duo, vagy Pro-HG Duo memóriakártya áll rendelkezésünkre.

A kamera 1920x1080 felbontású, AVCHD formátumú videót állít elő. Ezt a formátumot a Sony és a Panasonic fejlesztette ki, hogy a felvevők és a lejátszók között némi kompatibilitást érjenek el. Legmagasabb (FH) módú felvételből (mely full HD felbontást jelent 16 Mbps-sel) a kamerához járó 4 gigabájtos kártya 25 percnyi anyagot tud majd rögzíteni.

A kamera a mozgókép mellett 4 megapixeles állóképeket is képes készíteni, és mint a Sony pár kamerájában, ebben is van arcfelismerő, mely egyszerre nyolc embert képes követni. Az egyéb tulajdonságok között ott van a 10x optikai zoom, a HDMI-csatlakozó és a körülbelül 7 centiméteres érintőképernyős LCD panel is.

Japánban április 20-án kerül piacra, várhatóan 130 ezer jen (kb. 210 ezer forint) lesz az ára. Az Egyesült Államokba májusban kerül majd az eszköz, az európai megjelenés dátumát egyelőre nem tudni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!