Minilaptopot hoz ki a Dell is

Vágólapra másolva!
Kis méretű, várhatóan olcsón debütáló laptopot jelentett be a Dell az All Things Digital konferencián. Egyelőre az új masina semmilyen paramétere nem ismert, így az sem, milyen processzor vagy operációs rendszer található benne - bloggerek spekulációi szerint az Intel új, alacsony fogyasztású Atom processzorait rejti a dizájnos gépház. 
Vágólapra másolva!

A Mini Inspironként emlegetett laptop bővítési lehetőségei közt semmi extra nem található. A három USB-kapu mellett VGA monitorkimenetet, hálózati csatlakozót és egy kártyaolvasót tartalmaz az égővörös gépház. A Gizmodo fotóiból ítélve a billentyűzet nem teljes méretű, és kicsit zsúfoltnak is tűnik, ám használhatósága csupán a tesztek alkalmával fog kiderülni.

A masinából egyelőre csak csinos sajtófotókat lehet találni a Direct2Dell céges blogon. Illetve azt a szerénytelen közlést, hogy az új minilaptop a legjobb megoldás az internetre belépő következő millió ember számára. A Gizmodo információi szerint a Dell a fejlődő országok piacára szánja a kis laptopot, ez magyarázatul szolgálhat a fenti közlésre.

Forrás: [origo]

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a 2008-as év az olcsó minilaptopokról fog szólni, hiszen egyre több gyártó mutat be az 5-600 dolláros kategóriába tartozó, megfizethető szubnotebookot. Ezek a gépek többnyire nem alkalmasak az asztali PC kiváltására, ám sokkal könnyebben hordozhatóak, mint napjaink hagyományos, "teljes értékű" laptopjai.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről