A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Máris sebezhetőséget találtak az új Firefoxban

Vágólapra másolva!
Hamarosan foltozni kell a tegnapelőtt megjelentetett 3.0-s Firefoxot, az egyik biztonsági cég ugyanis nagy kockázatú biztonsági rést talált benne. A böngészőt nyolcmillióan töltötték le 24 óra alatt a Mozilla kampányának hatására.
Vágólapra másolva!

A sebezhetőséget a Tipping Point Technologies fedezte fel, és egyelőre nem közöltek róla részleteket, mivel még javítás alatt áll. A biztonsági cég annyit azonban elárult, hogy a felhasználónak meg kell nyitnia egy e-mailben küldött linket, vagy más módszerrel kell elcsalni a kártékony kódot futtató oldalra, hogy a Firefox veszélybe sodorja a gépét.

A böngésző 3.0-s változata június 18-án jelent meg, és a Mozilla kampányának hatására több mint nyolcmillióan töltötték le 24 óra leforgása alatt. A nyílt forráskódú böngésző fejlesztői ezzel "nagy letöltőnappal" kívántak bekerülni a Guinness rekordok könyvébe, ami sikerült is, bár a kísérletet némileg hátráltatta, hogy a premier estéjén a szerverek nem bírták a letöltők rohamát.

Egy nap alatt összesen több mint 8,3 millió példányban "fogyott" a 3.0-s Firefox, a legtöbben az USA-ból, Németországból és Japánból töltötték le böngészőt, Magyarországról pedig 104 968-an. Az egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor érkezik meg az új verzióhoz a most felfedezett biztonsági hibát foltozó frissítés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!