A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
A forró napsütés ellenére ezen a héten támadnak a zombik, de egy sci-fi Diablo-klónnal is elütheti az időt. A nyaralós fotók feldolgozásához ingyenes képszerkesztőt, a szabadság kiadásainak nyilvántartásához ingyenes pénzügyi programot ajánlunk letöltésre ezen a hétvégén.
Vágólapra másolva!

SPACE SIEGE

Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése

A Space Siege irányítását tekintve leginkább a jó öreg Diablóhoz áll a legközelebb: egy akciódús sci-fi-RPG-játékról van szó, amelyben természetesen az extra képességek, tapasztalatok fejlesztése is fontos szerephez jut. A főhős irányítása a Diablóhoz hasonlóan az egérrel történik, a billentyűzet W, S, A, D gombjai csak a kamera mozgatását biztosítják, a H-val pedig az életerőt helyrepofozó egészségügyi csomagokat lehet aktiválni. Egy rakás érdekes fegyver és temérdek undok alien várja a játékost, akiket péppé kell lőni.

NOMBZ

Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése

Hétvégi válogatásunk második szereplője egy kissé erőszakos, de azért nem szélsőségesen brutális zombivadászós játék. Grafikája inkább aranyos, mint szép, cserébe a gépigény sem iszonyatosan magas. A feladat igen egyszerű, emberünkkel az utcán haladva (irányítás: WASD-gombok) egy pisztollyal és egy pajszerrel felszerelkezve - ezeket az egér jobb és bal gombjával lehet használni - kell élve távozni a felénk bicegő zombihadsereg elől. Az élőhalottak vére zölden freccsen, a dagi zombit szétlőve érdemes vigyázni, ő ugyanis tetemes mennyiségű bélgázzal bír, amely elpusztítása esetén nagyot pukkanva okoz sebzést a közelben lévőknek.

LARVA MORTUS

Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése

Még egy szörnyes, zombis játék, ezúttal a véresebb fajtából: a Larva Mortus a XIX. században játszódik, ahol a főszereplőnek vámpírok és a fekete mágia által életre keltett egyéb szörnyűséges lények közt kell továbbjutnia. A hangulat a manapság már elavultnak számító felülnézet ellenére is rémisztő, az undok lények a legváratlanabb helyről bukkannak elő. A gépigény szerencsére egyáltalán nem magas, így bárki kipróbálhatja a játékot - gyerekeknek azért nem ajánlanánk.

POS FREE PHOTO EDITOR

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése

Egy átlagfelhasználó számára bőven elegendő szerkesztési, javítási funkciókat kínál ez a teljesen ingyenes szoftver, melyből létezik egy fizetős, nagyobb tudású verzió is. Fehéregyensúly-állítás, keretek, feliratok elhelyezése, szín-, és látványeffektusok egyaránt megtalálhatóak benne. Legpraktikusabb extrája a nyomtatási funkciók közt található, segítségével egy lapra - megfelelő módon gazdálkodva a szabad területekkel - több fotót is ki lehet printelni - takarékoskodva a papírral. Telepítésekor felkínálja egy böngésző-eszköztár telepítését is az alkalmazás, de ez nem feltétlenül szükséges a működéshez, nyugodtan vissza lehet utasítani az installálását.

ACEMONEY LITE

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése

Menüje magyar nyelvű, ingyenes segédprogram az Acemoney Lite verziója annak, aki hajlandó azzal bíbelődni, hogy kiadásait, vásárlásait mindig betáplálja a szoftverbe. E tevékenységgel kontroll alatt lehet tartani a családi pénztárat, s bármikor klassz statisztikákat lehet leolvasni például az utolsó 30 nap költéseiről. Remek lehetőséget biztosít arra, hogy meggyőződjön arról, mennyit spórolhatna éves szinten, ha például nem gépi mosóban tisztíttatná autóját, de akár az alkoholra költött pénzmag mennyiségét is nyomon lehet követni a programmal - persze csak ha becsületesen vannak kitöltve a rubrikák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!