A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jövőre jelenik meg a mobilos Firefox

Vágólapra másolva!
A Mozilla alapítvány elnöke szerint már 2009-ben megjelentetik a böngésző mobilos változata, amely forradalmian új kezelőfelületet kap majd.
Vágólapra másolva!

A Firefox böngészőt fejlesztő Mozilla Alapítvány eredeti célkitűzése az volt, hogy legkésőbb 2010-re kihozza a szoftver mobiltelefonon használható változatát, de Mitchell Baker szerint a felhasználóknak már nem kell olyan sokat várniuk. Az alapítvány elnöke a blogján arról írt, hogy a böngészőt "jóval korábban" megjelentetik - írja a MobileCrunch blog.

A mobilos Firefoxról a fejlesztők még júliusban tettek közzé egy videót (itt tekinthető meg), amely bemutatja annak kezelőfelületét. A szoftvert a hagyományos érintőképernyős készülékek képességeihez szabták, így lehet görgetni benne a képernyőt, és előhúzni - szó szerint, az ablakban megjelenő tartalom félrehúzásával - a mobilképernyőn alapállapotban nem látható, vagyis felesleges helyet nem foglaló kezelőgombokat és a címmezőt.

A szoftver mobilos változata is kezeli a számítógépen megszokott böngészőfüleket, amelyek egy, a számítógépes asztalhoz hasonló felületen jeleníthetők meg. A fejlesztők a gyors keresést és navigálást lehetővé tévő ikonokat és eszköztárat is elhelyeztek benne, vagyis a mobil billentyűzetén való gépelés helyett gyors hivatkozásokkal érhetők el a fontos funkciók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!