Nyomkodható e-könyv saját lámpával

Vágólapra másolva!
A Sony új változattal rukkolt elő Reader nevű elektronikuskönyv-olvasó eszközéből: a PRS-700-as modell a korábbinál nagyobb, akár jegyzetelést is lehetővé tevő, érintésérzékeny képernyővel, beépített lámpával rendelkezik, belső memóriájában pedig 350 kötet tartalmát tudja raktározni.
Vágólapra másolva!

Az új e-book a korábbi, 505-ös modellszámú típus mellé került fel a gyártó kínálatában. Legfőbb újdonsága, hogy a speciális, a hagyományos LCD-kkel ellentétben a szemet nem fárasztó e-tinta-képernyőjét érintésérzékennyé tették, amely lehetővé teszi, hogy a kütyü használója egy ujjmozdulattal lapozzon az épp megnyitott e-könyvben, vagy megjegyzéseket pötyöghet be kijelzőn megjelenő virtuális billentyűzeten. A készülékhez érintőpálcát is mellékelnek majd, amelynek segítségével egyszerűen lehet kijelölni egy-egy szövegrészletet.

Forrás: [origo]

Bár a PRS-700-as képernyőjét sem látták el háttérvilágítással, az új e-könyv-olvasóba egy ledes olvasólámpát is beépítettek, így akár sötétben is használható - az előd esetében legfeljebb egy éjjeli lámpánál volt lehetőség erre. A Sony közlése szerint az újítások ellenére a fejlettebb modell akkumulátoros üzemideje nem lett rövidebb, egy töltéssel 7500 lapozást képes kiszolgálni. A PRS-700-ast emellett nagyobb belső memóriával szerelték fel, amely mintegy 350 digitális formátumú könyvet képes raktározni, kapacitása pedig Memory Stick vagy SD-kártyával tovább bővíthető. A Sony saját elektronikuskönyv-formátumain kívül az eszköz PDF és Word dokumentumokat is meg tud nyitni, és novembertől lesz megvásárolható az USA-ban nettó 400 dolláros, azaz nagyjából hetvenezer forintnak megfelelő összegért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről