A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A Blu-ray után itt a Blu-spec CD

Vágólapra másolva!
A Sony már nem csak DVD-t, hanem CD-lemezeket is ír a kék lézeres technológiával, ami jobb hangminőséget biztosít.
Vágólapra másolva!

A Sony a Blu-ray, DVD utódja után feltalálta a Blu-spec CD-t, amely a hagyományos CD-lemezjátszókban is lejátszható, kék lézerrel írt kompaktlemez - írja a PC Pro. Az újításról egyelőre csak egy japánból fordított sajtóközlemény alapján értesült a nyugati sajtó, de annyi már kiderült a Blu-specről, hogy az a hagyományos CD-knél jobb hangminőséget ad vissza, ahogy az eredeti anyag fogalmaz, "közelebb van a master (az eredeti stúdiófelvétel) minőségéhez".

A minőségjavulás annak köszönhető, hogy a kék lézeres diódák használatával a gyártás során "kiküszöbölik a vibrációt". A Sony karácsonyra már forgalomba is hozza az első kék CD-ket, amelyeken az első körben 60 zenei albumot adnak majd ki. Egy brit házomozi-magazin szerint a korongok kicsit drágábbak lesznek a hagyományos CD-nél, 5-8,5 ezer forint körüli áron lesznek majd kaphatók.

Az európai piaci bevezetésről egyelőre nincs hír, ahogy arról sem, hogy a Blu-spec használható lesz-e majd számítógépes adattárolásra. A Sony mellett több más gyártó is foglalkozik a CD-formátum megújításával. A Universal lemezkiadó SHM-CD, az EMI pedig HQCD néven tervezi megjelentetni saját, jobb hangminőségű formátumait, amelyeket ez év folyamán jelentettek be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!