Vágólapra másolva!
Az év második felében tervezi piacra dobni az Archos új, érintőképernyős internettábláját, amely a Google Android operációs rendszert futtatja. Ára még nem ismert, de azt már tudni, hogy a kütyü rengeteg videót tud majd tárolni, mobiltelefonként is használni lehet, és HD-felvételekkel is elboldogul majd.
Vágólapra másolva!

A Gizmodo beszámolója szerint a francia cég 2009 harmadik negyedévében dobja majd piacra az internettáblát, amely 5 colos, vagyis 12,7 centiméteres átlójú érintőképernyővel lesz felszerelve - ami nagyjából feleakkora, mint egy átlagos netbooké. A ketyere a Google cég mobil eszközökre szánt Android operációs rendszerét használja majd, amelyet többek közt az itthon még nem, de Ausztriában már kapható T-Mobile G1-es készülék is futtat. A feltehetően felső árkategóriában érkező Internet Media Tabletet (IMT) tévéműsorok rögzítésére is használni lehet majd, ezeket akár HD-felbontásban is képes lesz felvenni és lejátszani.

Forrás: [origo]

Noha az eszköz hardverkomponensei csupán 1 centiméter vastag házba lesznek belezsúfolva, csúcsváltozata a hírek szerint 500 gigabájtos háttértárral lesz felszerelve, amely több száz óra felvételt biztosít. A BetaNews úgy értesült, az eszköz szívét a Texas Instruments új processzora szolgáltatja majd, amely már az ARM cég legújabb videogyorsító megoldásait is tartalmazza. Az eszköz a wifi mellett megfelelő előfizetés birtokában HSDPA-kapcsolaton keresztül is kapcsolódni tud majd a világhálóra, emellett az érintőképernyőn megjelenő virtuális billentyűzettel vezérelhető böngésző, chatkliens és levelező, és hanghívási funkció is elérhető lesz menüjéből. Az Archos közleményében az is olvasható, hogy az IMT elboldogul majd a Flash-videókkal és programokkal is, beépített akkumulátoráról pedig hét órán át is képes lesz folyamatosan videót lejátszani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről