A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Saját utcanézetet készít a Microsoft

Vágólapra másolva!
Hamarosan Microsoft digitális földgömbjében, a Virtual Earthben is hasonló funkció lesz elérhető, mint a Google Föld Utcanézet funkciója.
Vágólapra másolva!

A Virtual Earth alkalmazást a Google Földtől eltérően nem önálló alkalmazásként lehet használatba venni, hanem a Microsoft webes térképszolgáltatásához, a Live Search Maps-hez lehet feltelepíteni a böngésző kiegészítőjeként. A Pocket-lint nevű online kütyümagazin értesülései szerint a redmondiak virtuális térképén is a Google Térképek (Maps) és Föld (Earth) alkalmazásokból ismert Utcanézethez (Street View) hasonló funkció lesz elérhető.

Nem autókból rögzítik majd a panorámát

Bár a szoftveróriás megoldása várhatóan csak az év második felében lesz élesben is kipróbálható , az már kiderült, hogy az a PhotoSynth nevű, általunk is bemutatott remek panorámafotó-készítő alkalmazáson alapul majd, és a látogatók látják majd el tartalommal, nem pedig panorámakamerás járművekből készítik majd ezeket, mint a Google esetében. A majd GeoSynth néven debütáló szolgáltatás keretében a felhasználók feltölthetnek majd GPS-koordinátákkal ellátott képfájlokat, amelyeket a Microsoft szoftvere automatikusan elhelyez majd a térképen.

A központi adatbázisba feltöltött és bepozícionált felvételekből a rendszer panorámafelvételeket tud majd legenerálni a PhotoSynth szoftverben is alkalmazott technológiával. Ha egy helyszínről - például turistalátványosságról rengeteg felvétel érhető el, akár olyan gigantikus panorámakép is lehet a végeredmény, mint amilyet például Barack Obama amerikai elnök beavatásán készítettek - nyilatkozta a Microsoft képviselője a Pocket-lintnek.

A Microsoft azt is bejelentette, hogy a Live Search Mapsen keresztül elérhető Virtual Earthből a nyáron egy olyan változat is elérhetővé válik béta verzióban, amely a cég Silverlight nevű technológiáját használja. Ez mintegy negyedével gyorsabb működést biztosít majd a jelenlegi szolgáltatáshoz képest, és grafikai elemei is tetszetősebbek lesznek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!