A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Ezen a héten a Volvo hivatalos autóversenyszimulátorát ajánljuk kipróbálásra, amelynek teljes verzióját ingyen lehet letölteni. Bár grafikája nem lélegzetelállító, élethűsége annál inkább. Heti áttekintő cikkünkben a hét legérdekesebb videojátékos híreit is elolvashatja, s azt is megnézheti, mely játékokat lehet megvenni most olcsóbban
Vágólapra másolva!

VOLVO: THE GAME

Forrás: [origo]
A játék teljes verziójának letöltése (589 megabájt)

Ezen a héten egy igazi csemege várja az autóversenyes játékok rajongóit: a Volvo cég teljesen ingyen letölthető, promóciós célú szimulátort adott ki. A Volvo: The Game-ben egy svédországi és egy kijevi pályán lehet versengeni összesen hétféle Volvóval. A játékban az S60 Concept, S60 Concept Race, az S40, 850, 24, C30 és S60-as típusok kaptak helyet. Állítható az élethűség mértéke - így például ki- és bekapcsolható az automata váltó - és az ellenfelek ügyessége is, az igazán profik pedig akár a menetstabilizátort kikapcsolva is megpróbálhatnak elsőként célba érni. Bár kötve hisszük, hogy itthon sok ember birtokolna ilyen hardvert, de a játék támogatja a Matrox TripleHead megoldását, amely hárommonitoros megjelenítést tesz lehetővé. Bár a játéknál már láttunk szebbet és látványosabbat - például a járművek sem törnek benne -, a szimuláció meglehetősen jól sikerült, a kisodródás, csúszások élethűek, így mindenképpen érdemes kipróbálni a Volvo hivatalos játékát.

PLANTS VS. ZOMBIES

Forrás: [origo]


A játék demójának letöltése (25 megabájt)

A PopCap Games teljesen őrült játéka nem igényel túl izmos számítógépet, akár laptopon is futtatható: a Plants vs. Zombies-ban a játékos feladata az, hogy a kertben megfelelően helyezze el a bogyókat lövöldöző vagy épp napfényt raktározó növényeket, amelyekkel a házhoz közelítő zombikat kell ártalmatlanná tenni. A letölthető demó egyórányi játékot tesz lehetővé, ez valószínűleg bőven elegendő is belőle.

A HÉT JÁTÉKHÍREI

A héten kiderült, hogy néhány játék fejlesztése nem egészen a tervek szerint halad, ez természetesen azt jelenti, hogy az eredeti terveknél később kerülnek majd a boltokba. Egyebek mellett sem a Mafia 2 maffiaszimulátor, sem pedig a Rockstar által fejlesztett, "vadnyugati GTA-ként" emlegetett Red Dead Redemption nem fog elkészülni időre, pontosabban igen tág dátumot adtak meg premierjükre: valamikor idén november és jövő április közt jelenhetnek majd meg. A kizárólag PlayStation 3-ra megjelenő Heavy Rain fejlesztése is tovább tart majd, az őszi szezon helyett csak valamikor jövő év elején várható a filmeket és a játékokat innovatívan ötvöző játék megjelenése.

A múlt heti játékajánlóban szereplő Fuel offroad-szimulátor is késik, de szerencsére nem sokat, csupán egy héttel kell tovább várni a játékvilág eddigi legnagyobb játékterületű versenyzős játékára, melyet várhatóan már a jövő héten meg lehet majd venni. A rossz hírek ellensúlyozásaként az Activision szolgált kellemes meglepetéssel, kiderült, hogy az fps-ek klasszikusának számító Wolfenstein legújabb epizódjára nem kell karácsonyig várni, az ugyanis már augusztus negyedikén megjelenik. A természetfeletti erők és a második világháború különös egyvelege a nyár legnagyobb durranásának ígérkezik.


Augusztusban megjelenik az új Wolfenstein


A Pirates of the Caribbean, vagyis A Karib-tenger kalózai sorozat játékos feldolgozásai nem sokban tértek el az átlagos adaptációktól, a minőségük teljesen átlagos volt. Ennek ellenére a Disney mégsem zárja le a trilógiát, és az újabb filmek elkészültéig is a köztudatban szeretné tartani Jack Sparrow, a kalóz világát.

Ennek az egyik legkézenfekvőbb eszköze egy újabb játék kiadása lehet, melynek fejlesztésére a mérsékelten sikeres Turok című dinoszauruszos fps-játék készítőit kérték fel. A Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned nem egy szimpla lövöldözős program lesz, a taktikai-, és akció elemek mellett leginkább a szerepjátékos elemek fognak dominálni benne. Játékosai maguk állíthatják össze benne a hajó legénységét, valamint a főhős karakterének fejlesztése mellett magát a kalózhajót is tetszés szerint átalakíthatják majd. A tengeri csaták során nem csupán az ágyúk jutnak szóhoz, a kézitusa és a kardozás talán még ennél is nagyobb hangsúlyt fog kapni. A támadás és védekezés mellett számos speciális mozdulat is a játékosok rendelkezésére áll majd. Az Armada of the Damned legcsábítóbb tulajdonsága mégsem a felsoroltak közül kerül ki: a játék alapjául a hatalmas, szabadon bejárható terület szolgál, a kalandorok a legváltozatosabb szigeteken vállalhatják el és persze hajthatják végre a legkülönfélébb küldetéseket.


Jack Sparrow újfajta játékban tér vissza


Az elmúlt évek egyik legjobb szerepjátéka a sci-fi elemekkel, magával ragadó történettel operáló Mass Effect volt. Míg az első rész első körben csak Xbox 360-ra jelent meg, és a PC-s változat csak néhány hónappal később érkezett, addig a folytatásnál már egyik platform sem élvezhet ilyen protekciót, minden verzió egyszerre, jövő év elején kerül a boltok polcaira. A fejlesztők elsősorban a harcrendszeren alakítanak, a végeredmény állítólag az akciójátékokban megszokott pörgős, látványos csaták levezénylésére is alkalmas lesz. A számtalan felfedezhető bolygót egy Mako nevű, kissé körülményesen, teljesen élvezetmentesen vezethető jármű segítségével járhatták be a játékosok az első epizódban, ehelyett egy teljesen újszerű irányítási metódussal rendelkező járgányt ígérnek a készítők a folytatás kapcsán. Azt, hogy az első rész főhőse túléli-e két epizód közt eltelt idő életveszélyes eseményeit, egyelőre nem tudni, az azonban biztosnak tűnik, hogy a Mass Effect 2 is magyar feliratos változatban jelenhet meg, a világpremierrel egy időben.


A Mass Effect 2 bemutatója


E HETI JÁTÉKMEGJELENÉSEK, AKCIÓK

A héten megjelent a Guitar Hero-sorozat legújabb tagja, melyben az alcímében szereplő Metallica együttes számait játszhatják el a zenei játékokra fogékony gamerek. A letölthető játékokat árusító Steamen a hétvégén az Unreal Tournament 3-at teszik ingyen letölthetővé, a játék használatához a szájt kliensprogramját is fel kell telepítenie az érdeklődőknek számítógépükre.

A hazai boltokban a CD Projekt akciózik július elsejéig: a forgalmazónál féláron vásárolható meg többek közt a nemrégiben megjelent F.E.A.R. 2 (4990 forint ), a Tomb Raider Underworld (4990 forint), vagy éppen a Lego Batman: The Videogame (3990 forint), a szintén elég újnak számítóPure off-road-szimulátor (4990 forint), illetve a FlatOut: Ultimate Carnage roncsderbis játék, amelyért 1990 forintot kell fizetni.

A régi játékok online áruházában, a GOG.com-on autóversenyzős játékokat kínálnak akcióban a hétvégén: a TOCA 3-at és az 1nsane-t 10 dollárért, vagyis nagyjából kétezer forintért lehet legálisan megvenni és letölteni, míg a Duke Nukem eredeti, de Windows XP vagy újabb operációs rendszeren is futtatható változatát 6 dollárért, vagyis 1200 forintnak megfelelő összegért szerezhetik be az érdeklődők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!