A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Túl magasról fotózott a Google Japánban

Vágólapra másolva!
Újabb panasz érkezett a Google webes térképéről elérhető Street View kapcsán: Japánban úgy vélik, a cég túl magasról készíti a panorámákat, így kamerás autói a kerítések felett be tudnak kukkantani a kertekbe.
Vágólapra másolva!

Néhány hete egy brit falu lakosai útját állták a Google megbízásából közlekedő kamerás Opel Astrának, mondván, a panorámaképek betörőket vonzanak majd a környékre. Görögországban az adatvédelemmel foglalkozó hatóság szeretne bővebb információkhoz jutni a keresőcégtől az utcanézeti panorámák felhasználásának mikéntjéről, a magyar adatvédelmi biztos pedig a folyamatban lévő az EU-s vizsgálat eredményei nyomán alakítja ki álláspontját a témában.

Eközben Japánban is aggályok merültek fel a Street View kapcsán: a szigetországban azt tartják problémásnak, hogy a Google túl magasról készíti az egérrel 360 fokban körbemozdítható panorámafelvételeket - számolt be a Reuters. Mindez azért okoz problémákat, mert a gépkocsi tetejére szerelt állványon hordozott kamerák a kerítések felett is belátnak, ezáltal olyan dolgokat is a világ elé tárnak, amely sértheti az adott ház tulajdonosának magánszféráját. A felmerült gondok kapcsán a Google szerdán bejelentette, hogy újrafotóztatja az eddig elkészült panorámákat - melyeket eddig 12 városban rögzítettek a cég megbízásából -, de az új felvételek rögzítése során negyven centiméterrel lejjebb lesznek szerelve a kamerák.

Az ázsiai országban egyébként aktivisták is követelték a szolgáltatás betiltását. A Reutersnek nyilatkozva a tokiói Sophia Egyetem alkotmányjog professzora úgy vélekedett, a cég technológiai szinten akarja megoldani a fennálló problémákat, pedig a kérdés az, hogy vajon megengedhető-e a Google-nek, hogy a panorámákat válogatás nélkül rögzítse?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!