Eladják a Pirate Bay-t

Vágólapra másolva!
Egy svéd szoftvercég vásárolja fel a világ legnépszerűbb torrentoldalát majdnem nyolcmillió dollárért, amely több mint kétszerese a fájlcserélő portál üzemeltetőire első fokon kiszabott bírságnak. A tőzsdén is jegyzett szoftvergyártó új üzleti modellt vezetne be, amellyel legalizálná a torrentszájt tevékenységét.
Vágólapra másolva!

A svéd Global Gaming Factory X AB kedden jelentette be, hogy megegyezett a Pirate Bay torrentoldal felvásárlásáról - adta hírül a Reuters. A cég 60 millió svéd koronát, vagyis jelenlegi árfolyamon 7,7 millió dollárt fizet a thepiratebay.org címen elérhető webszájtért, amelynek négy üzemeltetőjét áprilisban egy év letöltendő börtönbüntetésre és 3,6 millió dolláros bírság megfizetésére ítélte a stockholmi bíróság a szerzői jogot sértő tartalmak terjesztéséért.

"Szeretnénk olyan üzleti modelleket bevezetni, amelyek biztosítják, hogy a tartalomszolgáltatók és a jogtulajdonosok kompenzációban részesüljenek a szájton keresztül letöltött tartalmakért" - közölte a Global Gaming vezetője, Hans Pandeya a felvásárlásról kiadott közleményében.

A zene- és filmipar képviselői, közöttük a Warner Bros, az MGM, a Columbia Pictures, a 20th Century Fox Films, a Sony BMG, a Universal és az EMI több mint 100 millió svéd koronára (körülbelül 12,6 millió dollár) rúgó kártérítést remélnek a szájt üzemeltetői ellen indított pertől, amely még évekig elhúzódhat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről