A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Internetes kijózanító központ nyílt Kaliforniában

Vágólapra másolva!
Internetes kijózanító központ nyílt Kaliforniában a netfüggő személyek kezelésére; a maga nemében első ilyen intézmény az Egyesült Államokban a Microsoft szoftveróriás központjától alig néhány mérföldre kezdte meg működését - írta pénteken a Seattle-i TechFlash on-line hírmagazin.
Vágólapra másolva!

Akinek álmatlan éjszakái vannak, mert nem bír elszakadni a World of Warcraft világától, aki inkább e-mail üzeneteket küld barátjának, ahelyett, hogy találkozna vele, és aki a kimerültségtől időnként elalszik a billentyűzet felett, az valószínűleg internetfüggő és a reStart gyógyító központban a helye.

A létesítményt Fall City egy békés részén, egy 2 hektáros területen alakították ki. Az internet kijózanodásra vágyó rabjainak 14 500 dollárt (3,8 millió forint) kell leszurkolniuk, hogy egy 45 napos program keretében leküzdjék függőségüket. A központban az internetes függőség legkülönbözőbb válfajait kezelik: az on-line játékok őrültjeit, a szerencsevadászokat és azokat is, akik nem bírnak élni folyamatos chatelés és üzenetküldés nélkül.

A reStart központ közleménye szerint - amelyben az olvasható, hogy hasonló célú intézmények már Kínában és Dél-Koreában is nyíltak - az online közösség csaknem 10 százaléka valamilyen vonatkozásban függőségben szenved.

Egy 19 éves iowai fiatalt például szülei utaltak a kaliforniai internetes detoxikálóba, miután éjjel-nappal a World of Warcraft birodalmában barangolt, olyannyira függővé vált, hogy az iskolát sem tudta folytatni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!