3D-s tévét hoz ki jövőre a Sony

Vágólapra másolva!
Térhatású látványt biztosító televíziókat fog piacra dobni már jövőre a Sony. A tévék háromdimenziós megjelenítési képességét a Blu-ray-lejátszók, a cég laptopjai és a PlayStation 3 játékgép is ki tudja majd használni.
Vágólapra másolva!

A Financial Times értesülései szerint az újfajta tévékészülékeket a japán vállalat az IFA nevű berlini szórakoztatóelektronikai kiállításon fogja bejelenteni még szerdán. Az üzleti lap úgy tudja, a Sony nem csupán 3D-s Bravia televíziókat mutat be, hanem a technológiát egyéb termékeivel - így a Vaio laptopokkal, a PlayStation 3 videojátékkal, illetve a nagyfelbontású Blu-ray-lejátszókkal is kompatibilissá teszik.

Howard Stinger, a Sony elnök-vezérigazgatója előadásában azt is kifejti majd, hogy a háromdimenziós tévé útban van a tömegpiac, azaz az átlagemberek otthonai felé. Ugyanakkor a lap arra is felhívja a figyelmet, hogy az iparág szereplői egyelőre nem dolgoztak ki szabványt a 3D-s megjelenítőkhöz, ami jelentősen gátolhatja az ilyen jellegű eszközök elterjedését. A Sony megoldásához egyébként speciális szemüveg viselésére lesz szükség, amely a viselő két szemének más-más képet közvetít, ezzel előállítva a térhatás érzetét. Egyelőre még az új tévék árai sem ismertek, de feltehetően prémium kategóriás modellekben lesz csak elérhető a technológia.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!