A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A prémium kategóriás, videojátékosoknak szánt egereket gyártó Razer cég amerikai honlapjának látogatói kártevőt tartalmazó illesztőprogramot tölthettek le.
Vágólapra másolva!

A PC World a biztonsági szoftvereket fejlesztő Trend Micro cégtől úgy értesült, hogy a Razor amerikai weboldalán nyolc olyan illesztőprogramot találtak, amely a szükséges driverfájlok mellett egy Aspxor.ab nevű férget is tartalmazta. A biztonsági cég nyomban értesítette a gyártót, amely a probléma kapcsán ideiglenesen le is állíttatta terméktámogatási oldalát, amelyen azóta erról az esetről szóló figyelmeztetés fogadja a látogatókat, és a kártevő eltávolítását biztosító víruskeresőkre mutató linkek is elérhetők.

Rik Ferguson, a Trend Micro szakértője szerint tovább rontja a helyzetet, hogy ezt a férget viszonylag kevés víruskereső alkalmazás képes felfedezni alapbeállítások mellett: 41 szoftverből mindössze 7. Ráadásul a gyártó célcsoportját képező gamerek gyakran kikapcsolják a víruskereső programokat játék közben, így nagy eséllyel kaphatta meg sok tulajdonos a károkozót a legitim letöltési oldalról. A Razer egyelőre nem közölte, hogy miként kerülhetett kártevőt tartalmazó illesztőprogram a webszájtra, a biztonsági céggel közösen vizsgálják ki az esetet.

A PC World beszámolója szerint nem ez az első eset, hogy egy gyártó saját gyári szoftverei tartalmaznak kártevőt: korábban például egyes videolejátszós iPodok kerültek vírussal a merevlemezükön a boltokba, de a Seagate winchestergyártó és a Best Buy amerikai műszaki áruházlánc is járt már hasonlóképp.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!