A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ismét adathalászok támadják az OTP-t

Vágólapra másolva!
Ismét adathalászok indítottak támadást az OTP Bank ügyfelei ellen. A pár héttel korábbi akcióhoz hasonlóan most is egy lemásolt banki oldalra irányítanák a pénzüket féltőket a csalók.
Vágólapra másolva!

Ismét nem találták el a karakterkódolást az OTP ügyfelek pénzére hajtó számítógépes csalók, így a megtámadott felhasználóknak úgy kell kimazsolázniuk a betűlevesből, hogy mivel is akarják őket megijeszteni. A figyelmeztető üzenet szerint az ügyfél kártyáját zárolták, mert szabálytalan módon két számlához is hozzá volt kötve. A probléma szerencsére egyszerűen elhárítható - írja a levél - a csalók által üzemeltetett OTP oldalon bejelentkezve gyorsan fel lehet oldani a tiltást. A hitelesség látszatának elérése miatt még a jogvédelemre vonatkozó információt is tartalmaz a levél.

Forrás: [origo]
Megtévesztésig hasonlít, mégis hamis az adathalász oldal

A pár héttel korábbi támadáshoz hasonlóan a ma reggel kiküldött üzenet is a services@otp.hu címről érkezett. A fejlécet kicsit részletesebben megvizsgálva azonban kiderül, hogy a valódi küldő egy hongkongi, valószínűleg feltört, levelezőszerver. Az adathalász levél végén linkelt hamis banki oldal megint más országban található. Egy New York-i építésziroda levelezésért felelős számítógépe szolgálja ki az OTP-snek látszó honlapot.

Akinek a gyanúját nem keltette fel a rossz magyarsággal megírt, idegen karakterekkel teli levél, azt reményeink szerint elriasztják a csalók által felhúzott banki oldal hibái. A címsorban látható URL nem az szokásos otpbank.hu, hanem az építészirodáé, illetve hiányzik a zöld hitelesítésellenőrzés is a cím elől.

A gyanús oldalakon való belépés helyett ilyen esetekben érdemes felhívni a bankok telefonos ügyfélszolgálatát. Annál is inkább, mert a legtöbb pénzintézet, pont a csalók dolgának nehezítése miatt, nem is kommunikál e-mail útján ügyfeleivel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!