A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Adatokat lop a hackerek Robin Hoodja

Vágólapra másolva!
Egy, a Mátrix-filmek főszereplője nyomán Neo nevet használó lett hacker a helyi állami vállalatok, bankok bizalmas pénzügyi adatait hozta nyilvánosságra. Bár a helyi hatóságok illegális tevékenysége miatt nyomoznak utána, a netezők körében igazi kultfigura lett, a sokan modern kori virtuális Robin Hoodot látják benne.
Vágólapra másolva!

Az egyelőre ismeretlen hacker ügyében a lett hatóságok vizsgálatot indítottak, ugyanis Neo olyan adatokat hozott nyilvánosságra, amelyek teljesen titkosak. Sajtóértesülések szerint a hacker mintegy ezer lett cég pénzügyi adatait, köztük pénzintézetek, állami vállalatok vezetőinek fizetéseit szerezte meg három hónap munkával, ezeket folyamatosan, darabonként hozza nyilvánosságra a Twitteren.

A nem hivatalosan publikált adatokból pedig például az is kiderül, hogy az egyik helyi banknál, amely kormányzati támogatásban részesült, az ígéretek ellenére nem nem hajtották végre a topmenedzserek fizetésének csökkentését, noha a gazdasági válság bekövetkezte kapcsán. Más. állami tulajdonú cégekról kiszivárgott adatok pedig arra mutatnak rá, hogy miközben a cégek a nyilvánosság előtt folyamatosan a kormányzat segítségét kérik, titokban búsás bónuszokat osztanak szét vezetők közt.

Neo saját bevallása szerint a Negyedik Ébredés Néphadsereg nevű hackercsapat tagja, és azt állítja, hogy több mint hétmillió bizalmas dokumentumot szerzett meg a lett adóhivataltól. Bár kiléte még ismeretlen, egyes feltételezések szerint az Egyesült Királyságban tatózkodhat - írja a BBC.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!