A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
"Pánikgomb" kialakítását követelik a Facebook közösségi portáltól a brit hatóságok azok után, hogy egy brit fiatalnak közvetve az oldalon kötött ismeretsége okozta a halálát.
Vágólapra másolva!

A közösségi oldalnak lehetőséget kellene teremtenie arra, hogy a tinédzserek egyetlen kattintással jelezhessék a rendőrségnek, ha fenyegetve érzik magukat a platformon - sürgetik a javaslat kezdeményezői.

Hasonló követeléseket már korábban is eljuttattak az oldal üzemeltetőihez, de ezek felerősödtek, miután egy 17 éves brit fiatalt elraboltak, megerőszakoltak és meggyilkoltak. A tettes a Facebookon ismerkedett meg áldozatával, akit magát 19 éves fiúnak kiadva csábított el.

A Facebook üzemeltetői szerint technikailag nehezen kivitelezhető, hogy pánikgomb kerüljön az oldalra. A cég arra kéri a hatóságokat, hogy hozzanak létre egy, a közösségi oldalak számára könnyen elérhető adatbázist az ismert szexuális bűnözőkről, amelynek alapján törölhetik azok hozzáférését.

Az amerikai fiatalok körében népszerű MySpace-ről, a pár évvel ezelőtt piacvezető közösségi portálról egy évvel ezelőtt több tízezer potenciális zaklató felhasználói fiókját törölték a hatóságok adatai alapján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!