Eladási rekordot döntött az iPhone 4

Vágólapra másolva!
Az Apple érintős mobiljának legújabb változatából 1,7 millió példányt adtak el annak csütörtöki bemutatása óta, és sok helyen már hiánycikk.
Vágólapra másolva!

A legújabb Apple-mobil ezzel majdnem kétszer akkora eladási számot produkált a bemutatását követő hétvégén, mint az előző modellek. Az iPhone 3G és a 3GS 2008-as és 2009-es premierje után egyaránt egymilliós példányszámban fogyott, és most is úgy sikerült rekordot dönteni, hogy még nem mindenhol, csak az USA-ban, Japánban, Németországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban lehet megvásárolni a készüléket.

Steve Jobs szerint "ez volt minden idők legsikeresebb termékbevezetése az Apple-nél", és a cég igazgatója bocsánatot is kért mindazoktól a felhasználóktól, akiknek már nem jutott az első készletekből. A helyszíni beszámolók szerint sok Apple-boltban már a június 14-i premiert követően elfogytak a telefonok, amelyek a nagyobb amerikai áruházláncokban is hiánycikknek számítanak.

Az iPhone 4 premierje nem csak a szűkösen rendelkezésre álló készletek miatt volt problémás. A felhasználók közül sokan arra panaszkodtak, hogy megsárgult a telefon kijelzőjének az alja, amiről kiderült, hogy gyártási hiba, és a premier óta az is téma az interneten, hogy az új készüléket marokra fogva az elveszíti a térerőt, mivel a felhasználók keze leárnyékolja a keretébe épített GSM-antennát. Steve Jobs a térerő-problémára azt a választ adta, hogy máshogy kell tartani a telefont, és bár sokan azt állítják, ez komoly konstrukciós hiba, a Cnet szerint elképzelhető, hogy egy gyors szoftverfrissítéssel hamarosan orvosolni tudja a gyártó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről