A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:30VívásSouth Korea-Hungary

Kelendőbb lett a PlayStation 3 az Xbox 360-nál

Vágólapra másolva!
Kelendőbb lett a Sony játékgépe a Microsoft konzoljánál: az elmúlt egy évben négymillióval több fogyott a PS3-ból mint az Xbox 360-ból.
Vágólapra másolva!

A VG247 nevű videojátékipari blog beszámolója szerint 2009 júniusa és 2010 júniusa között a Sony összesen 14,3 millió darab PS3 játékgépet adott el, míg ugyanezen időszak alatt a rivális Xbox 360 gépből csak 10,3 millió darab fogyott a gyártóktól származó hivatalos statisztikák szerint. Ez azt jelenti, hogy az utolsó egy évben 4 millió darabbal, vagyis 28 százalékkal több PlayStation 3 fogyott, mint Xbox 360. Egy évvel ezelőtt még a Microsoft konzolja volt kelendőbb a Sonyénál, a változás feltehetően a PS3 olcsóbb, vékony kivitelű Slim verziójának megjelenésének, illetve a masina árának csökkentésének köszönhető.

A PS3-ból 2006-os piacra dobása óta eddig összesen 38,1 millió darabot adtak el, az Xbox 360-ból pedig csak 3,6 millió darabbal több, közel 42 millió darab talált gazdára. A harmadik rivális, a szerényebb grafikai megjelenítési képességekkel bíró, ám mozgásérzékelővel irányítható Nintendo Wii mindkét riválisát felülmúlja az eladások tükrében: ebből a gépből mintegy 72 millió darabot adtak el eddig.

A rivális Wii sikerére reagálva idén ősszel a Sony és a Microsoft is a Nintendo konzoljához hasonlóan mozgással való vezérlést biztosító kiegészítőt ad ki saját játékgépeihez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!