Teljesen átszabják a Twittert

Vágólapra másolva!
A népszerű mikroblog-szájt webes kezelőfelületét a kényelmesebb használat jegyében teljesen átdolgozzák. Az új Twitteren az ismert képtárhelyekre, videomegosztókra mutató hivatkozások közvetlenül megtekinthetők lesznek új ablak nyitása nélkül is.
Vágólapra másolva!

A Twitter új felületét az elkövetkezendő hetekben, fokozatosan vezetik be, az oldalon végzett változtatások pedig leginkább a követett felhasználók által publikált fotók, videók megtekintését könnyítik majd meg. Míg a jelenlegi felületen a linkeket új ablakban, vagy a Twitterről elnavigálva lehet megtekinteni, addig az új felületen tizenhat ismert video- és képmegosztó portálokra feltöltött tartalmakat az adott bejegyzés mellett lehet majd megnézni - derül ki a közösségi oldal működtetői által publikált demonstrációs videóból.

Emellett a jelenlegi egy oszlopos struktúrát egy két oszlopos váltja fel: baloldalt láthatóak maguk a hozzászólások, jobbra pedig alapesetben a követők száma és hasonló információk kapnak helyett, és ezek fölé nyílnak meg a megtekinteni kívánt videók és képek. Ez a megoldás csak a támogatott tartalommegosztó oldalak - többek közt a YouTube és a Flickr - esetén működik, az egyéb oldalak linkjeit továbbra is új ablakban kell megnyitni.

Így fog kinézni az új Twitter

Evan Williams, a Twitter elnök-vezérigazgatója a BBC-nek úgy nyilatkozott, az új felületen egyszerűbb lesz saját bejegyzéseket írni, és kényelmesebben, gyorsabban lehet majd megtekinteni másokét. Az új oldal a technológiai magazinok körében pozitív fogadtatásban részesült, bár az átlagfelhasználók zöme még nem érheti el azt. A több éve működő jelenlegi, kissé fapados felülete miatt számos cég fejlesztett a Twitterhez saját felületet, vagy a tartalmak egyszerű nézegetésére szolgáló kliensprogramot. A cégvezető szerint ezek az alkalmazások és szolgáltatások továbbra is fontosak a Twitter számára, saját felületük megújításával nem akarják kinyírni ezeket, ám ettől függetlenül fejlesztik az oldalukat, ha ennek szükségét érzik.

A cég statisztikái szerint jelenleg mintegy 160 millió felhasználóval rendelkeznek, a Twitterre naponta mintegy 370 ezren iratkoznak fel, egy átlagos napon pedig összesen 90 millió darab bejegyzés kerül fel a rendszerre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!