A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A Google megnehezíti a kalóztartalmak keresését

Vágólapra másolva!
A Google bejelentette, hogy megnehezíti szolgáltatásain a szerzőijog-sértő tartalmak felkutatását az elkövetkezendő hónapokban bevezetésre kerülő változtatásokkal. A kedvenc zenéit vagy sorozatait a netről beszerző felhasználóknak egyelőre nem kell aggódniuk, a társaság szigorításai legfeljebb minimális kényelmetlenséget okoznak számukra. Ezekkel a szórakoztatóiparban tevékenykedő jogvédő szervezetek valószínűleg nem is elégedettek.
Vágólapra másolva!

A szerzőijog-sértő tartalmak felkutatásának lehetőségeit érintő szigorításokról a Google vállalati irányelveivel foglalkozó blogján számolt be a társaság egyik vezetőj jogásza, Kent Walker. Bejegyzésében az olvasható, hogy összesen négy területen vezetnek be változtatásokat, ezek közül a legfontosabb, hogy huszonnégy órára, vagy ennél kevesebbre akarják csökkenteni a cég reakcióidejét a jogsértő tartalmak eltávolítására vonatkozó kérésekkel kapcsolatban. A szakzsargonban "notice and takedown" néven ismert eljárás szerint a webes tárhelyszolgáltatók nem felelősek a felhasználóik által publikált tartalmakért, de ha egy jogtulajdonos egy jogsértő tartalmat jelez nekik, el kell azt távolítsák.

Automatikusan nem kínálják fel a warezt

Egy másik újítás, hogy a Google kereső automatikus szókiegészítő funkciója, az AutoComplete a jövőben nem kínálja föld az egyértelműen illegális tevékenységre utaló kifejezéseket (például "Dr. House torrent letöltés") még akkor sem, ha ezek a keresések gyakorisága alapján felbukkannának a szövegbeviteli mezőben.

Ezen kívül a társaság szigorítani fog AdSense nevű online hirdetési szolgáltatásán, hogy azon ne lehessen olyan webhelyeket reklámozni, amelyek jogsértő tartalmakat vagy hamisított termékeket kínálnak beszerzésre. Ennek következtében a jövőben a warezoldalak működtetői elvileg nem tudják majd használni a Google hirdetési szolgáltatását.

Nem akarnak machinálni a keresési eredményekkel

A keresőcég a fentieken kívül az ellenőrzött, azaz biztosan legitim forrásból származó tartalmakat is hozzáférhetőbbé kívánja tenni a keresési eredmények közt. Az, hogy ez pontosan miként derül ki, az nem derül ki a cég közleményéből, de a Google képviselője elmondta, nem akarják befolyásolni a keresési eredményeket.

Ugyanakkor a BBC-nek a brit lemezkiadókat tömörítő szervezet, a BPI szóvivője úgy nyilatkozott, elégedetlenek a Google most bejelentett szigorításaival, mivel az egyáltalán nem érinti a probléma gyökerét. A cég piacvezető keresője ugyanis a szervezet szerint a zenék és filmek iránt érdeklődő felhasználók jelentős részét irányítja illegális szájtok felé még akkor is, ha kedvenc előadójuk neve vagy filmjük címe mellé nem illesztik az "torrent" vagy "warez" kifejezést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!