A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rablók fosztogatják az amerikai Apple-boltokat

Vágólapra másolva!
Bezúzzák a bejárat üvegajtaját, és viszik, amit érnek a kiállított gépekből, általában egy perc alatt: a gombamód elszaporodott, reprezentatív kialakítású és drága áruval megpakolt Apple-boltokat sorra fosztják ki Amerikában.
Vágólapra másolva!

December 14-én a Connecticut állambéli Greenwich elegáns bevásárlóutcáján fosztottak ki egy Apple-szalont, december 6-án New Jersey-ben törtek be egy boltba, novemberben pedig Pittsburgh egyik Apple-kereskedéséből vittek el tízezer dollárnyi árut - írja az Apple Insider. A legnagyobb fogásra szeptemberben tettek szert a fosztogatók Illinois államban, ahol 24 ezer dollárnyi értékben vittek el gépeket egyetlen betöréssel.

Ekkora zsákmányhoz nem is kell nagy erőfeszítés: mivel minden bolt egyben reprezentatív bemutatóterem is, az eladótér közepét asztalokra kipakolt, a vásárlók által is kipróbálható számítógépek foglalják el, egyenként akár több ezer dolláros értékben. A rablók módszere rendszerint ugyanaz, betörik a szintén az Apple-boltok designjának elengedhetetlen részét képezo nagy üvegajtót vagy kirakatot, berontanak, és gyorsan összekapkodják, amit érnek.

A biztonsági kamerák felvételei szerint a támadások nem tartanak tovább pár percnél, a december 6-i rablásnál például mindössze 30 másodpercet töltöttek az üzletben az elkövetők. Az Apple 2001-ben nyitotta meg elso üzletét, miután kezdett kilábalni korábbi válságából, és évente 40-50 új egységet nyit meg világszerte.

Forrás: Apple Insider
Üvegajtó mögött a drága áru: ezért járnak rá a boltokra (a connecticuti bolt)

A bolthálózat mindegyik elemének kialakítását szigorú előírások szabják meg az egységes arculat jegyében, ami ugyan nem zárná ki a lehúzható biztonsági rácsok és a kiállított gépekre szerelt lopásgátlók alkalmazását, de úgy tunik, az üzemeltetok az amerikai kontinensen, ahol az elmúlt években szaporodtak meg az elegáns, drága gépeket és kiegészítoket kínáló üzletek, nem vesződnek ilyesmivel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!