A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A webes Wordben is lehet közösen szerkeszteni

Vágólapra másolva!
Sok felhasználó által hiányolt funkcióval bővült a Microsoft Office webes változatának tudása: a böngészőből elérhető ingyenes Word szövegszerkesztőben mostantól egyszerre többen is dolgozhatnak egyetlen dokumentumon, ami például tanulmányok, cikkek írásakor lehet hasznos.
Vágólapra másolva!

Az Office irodai programcsomag böngészőből használható, alapfunkciókat kínáló változatát tavaly nyáron indította el a Microsoft Office Web Apps néven. Az ingyenes szolgáltatásban szövegszerkesztő, táblázatkezelő, valamint prezentáció-, és jegyzetkészítő alkalmazás érhető el. A webes Office esetében problémát jelent, hogy a Word, az Excel és a Powerpoint böngészőből elérhető változatai nem állnak azonos fejlettségi szinten, léteznek olyan funkciók, amelyek csak az egyik, vagy csak a másik szolgáltatásban érhetőek el.

Ezek közé tartozik például a Google Dokumentumokból megismert közös munka lehetősége, ami egyelőre csak a webes Wordben érhető el. Ez lehetővé teszi, hogy egy szövegfájlt egyszerre több ember szerkesszen: például amíg az egyik a dokumentum elején dolgozik, addig társa a végét írja, vagy korrektúrázza a szöveget. A funkció várhatóan később a táblazatkezelőbe és a prezentációszerkesztőbe is bekerül majd, de ennek várható időpontját még nem tudni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!