Száz mobil sugárzása sem főz tojást: látogatás az NMHH mérőszolgálatánál

Vágólapra másolva!
Drót nélküli ajtócsengő, olcsó távirányítós autó vagy FM-transzmitter is zavarhatja a tévéadást vagy a rádió vételét. Az eltűnőben levő kalózrádiókat és a vacak kütyüket az NMHH zavarvizsgáló szakemberei próbálják megtalálni.
Vágólapra másolva!

Telepített mérőállomásokkal, toronymagas antennákkal felszerelt terepjárókkal és a mobilhálózatoktól is elzárt laborral próbálja kiszűrni az NMHH mérőszolgálata a túl nagy teljesítménnyel adó rádiókat és hibás rádiós eszközöket. Bár a kalózrádiók eltűntek, a hivatal mérnökeinek így is van dolguk a digitális átállással, a vacak eszközökkel és a lakosság megnyugtatásával, hogy a közelben felállított mobiltorony nem rövidíti meg senkinek az életét.

Komoly játszótér az NMHH mérőszolgálata

Az olcsó kínai termékek között ugyan akadnak még notóriusan rossz szériák, FM-jeladóból például még kevés olyat találtak az NMHH laborjának mérnökei, amely megfelelt volna a szabványnak. A csapat azonban nem a használhatóságot vizsgálja, könnyen elképzelhető, hogy a labor tesztjein elvérző kütyü is a kocsi rádiójára tudja varázsolni az iPhone-ról szóló zenét, csak épp az összes, közelünkben lévő autó a mi kedvenceinket kell hogy hallgassa, olyan erővel ad. A mérőszolgálat mérnökei szerint visszaszorulóban vannak a szabálysértő berendezések. A forgalmazók is rájöttek, hogy nem jó, ha a kütyüiket betiltja a hatóság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!