Szuperképernyő kerülhet az iPad 3-ba

Vágólapra másolva!
Kis fogyasztású, bámulatosan részletgazdag retinakijelző és papírvékony ház lesz a pletykák szerint az iPad 3 fő vonzereje. Az Apple a Sharppal állt össze, hogy még kecsesebb tabletet tudjon gyártani.
Vágólapra másolva!

Az első, valóban izgalmas iPad 3-pletykákat nem egy Apple-témákkal foglalkozó blog, hanem a tekintélyes üzleti magazin, a Forbes szellőztette meg. A lap értesülései szerint a táblagép új verziójába energiatakarékos, nagy felbontású Sharp-kijelzők kerülnek majd. A Peter Misektől, a Jefferies & Co. elemzőjétől származó információk alapján az is valószínűnek tűnik, hogy a következő iPhone kijelzőit is a Sharp fogja majd szállítani.

Peter Misek elemző szerint az Apple az új kijelző fejlesztésében is részt vett. Ötszázmillió és egymillárd dollár közti összeget fektetett be a Sharp a kijelző-technológiába. A kijelző várhatóan nem az IPS-technológiát használja, hanem, az IGZO-technológiát (indium, gallium, cink) fejlesztették tovább. Az új technológia előnye, hogy jóval vékonyabb készüléket lehet általa gyártani. Az iPad már eddig sem érződött vastagnak, ám elképzelhető, hogy a táblagép következő verziója még kecsesebb lesz.

Amennyiben Misek értesülései jók, úgy megerősítik azt a hitet, hogy az Apple megvásárolja a készülékeinek gyártásához szükséges gyártósorokat. Az alkatrészeket ugyan a partnerek készítik el, ám a cég kezében vannak az eszközök. A kijelzőgyár akkor is hasznos lehet az Apple-nek, ha a közelmúltban megjelent Steve Jobs-életrajzban kiszivárogtatott okostévé gyártásába belekezd a cég.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!