Érintőképernyő költözik a telefonfülkékbe

Vágólapra másolva!
Az elvalultá vált telefonfülkéket internetezésre alkalmas érintőfelületek válthatják az amerikai nagyvárosban. Ha sikeres a teszt, májusban már be is szerelik őket.
Vágólapra másolva!

Érintőfelületre cserélheti a város összes utca telefonfülkéjét New York önkormányzata - olvasható az Engadget hírblogon. A cserére azért kerülhet majd sor, mert a több ezer utcai telefonfülke már csak porfogóként funkcionál, miközben ezek a felületek praktikusan is felhasználhatók. A kütyük egyelőre tesztüzemmódban működnek, ha bevállnak, májusban minden telefonfülkébe felkerülhetnek.


szólj hozzá: Érintőfelületek New Yorkban

Angol nyelvű videó mutatja be New York utcáinak közelgő változását

A City24x7 nevű cég által fejlesztett 82 centis érintőképernyők gyakorlatilag mindent tudnak, amire egy járókelőnek szüksége lehet. A nagy képernyőkön könnyen lehet térképet, menetrendeket, helyi aktualitásokat böngészni, de akár szabadon internetezni vagy Skype-olni is. Az érintőképernyős eszközök egyébként wifi-routerekként is funckionálnak, így kényelmes internethozzáférést biztosítanak azoknak is, akik inkább a saját okostelefonjukon vagy tabletjükön neteznének.

A tesztüzem alatt kétszázötven telefonfülkét szerelnek át érintőképernyősség a City24x7 munkatársai New Yorkban. A kioszkok működtetéséért egy dollárt sem kell fizetnie a városnak, sőt még a kijelzőkön megjelenő reklámok bevételeiből is részesedhet majd a város, ha a tesztüzem végével kiépítik a végleges hálózatot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!