Vécét is javíttatnának az informatikusokkal

Vágólapra másolva!
"Bedugná nekem a drótot?" "Hogyan kell szoftverkalózkodni?" "Hogyan kell használni az egeret?" Ehhez hasonló kérdésekkel is borzolják a dolgozók az informatikai segélynyújtást végző ügyfélszolgálatosokat. A legextrémebb megkereséseket egy amerikai it-munkaerőkölcsönző cég gyűjtötte össze.
Vágólapra másolva!

A Robert Half Technology nevű amerikai cég helyi vállalatok ezernégyszáz informatikai vezetője körében végzett felmérést az it-ügyfélszolgálatokhoz érkező legextrémebb megkeresésekről. A társasághoz beérkezett válaszokból kiderül, hogy az informatikai helpdeskek munkatársait a vállalatok egyéb dolgozói univerzális problémamegoldónak gondolják, mivel már arra is volt példa, hogy a "Segítenének megjavítani a vécét?" kérdéssel keresték meg a műszaki szakembereket.

Életszerűbb problémák is érkeznek az informatikus támogató csoportokhoz, egy dolgozó például azzal kapcsolatban érdeklődött, hogy miként tudja eltávolítani a macskaszőrt PC-jének hűtőventilátorából, egy másik társa pedig a billentyűzetre potyogott szezámmagok kitisztításához kért segítséget.

"Hogyan kell használni az egeret?"

A pihentagyú megkeresések toplistáján szerepelnek olyan klasszikus megkeresések, mint az internetet letölteni kívánó felhasználó, az egér kezelésével nem boldoguló munkatársak, vagy a konnektorból kihúzott számítógép bekapcsolásával nem boldoguló kollégák.

Egyes esetekben az e-mail küldésének lehetőségével sem boldogulnak a felhasználók, máskor viszont a fájlokra való klikkelés okoz gondot - derül ki a cég tanulmányából.

"Hogyan kell szoftverkalózkodni?"

Időnként a felhasználók egy kábel csatlakoztatásához is külön instrukciókat kérnek, mások pedig tanácstalanul érdeklődnek a szakértőknél annak kapcsán, hogy mi a teendő, ha a vécébe ejtették mobiltelefonjukat. Mások arról érdeklődnek, hogyan kell szoftverkalózkodni, de akad olyan dolgozó, aki számítógépéről szívesen vezérelné a céges konyha kávéfőzőjét.

Az informatikusok vélt mindentudására utal az is, hogy a visszajelzések szerint a mikrohullámú sütőt, a mosó-, és szárítógépet, a széket, de még az autó pohártartóját is az it-részleg munkatársaival javíttatnák meg az egyéb osztályok dolgozói, akik az üdítőautomata által elnyelt aprópénz ügyében is őket tárcsázzák, de az is előfordul, hogy Elvis Presleyről készült internetes videókat kérnek tőlük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!