Nem biztos, hogy a Facebooké lesz az Instagram

Vágólapra másolva!
Bennfentesek szerint az amerikai versenyhivatal a nyáron még elkaszálhatja az egymilliárdos üzletet, ami komoly gondot okozhat Mark Zuckerberg cégének.
Vágólapra másolva!

Az Amerikai Gazdasági Versenyhivatal érvénytelennek nyilváníthatja a Facebook és az Instagram közti akvizíciót - olvasható brit Telegraph napilap internetes oldalán. Az információ az amerikai Financial Times nemzetközi gazdasági lap az ügyet ismerő bennfenteseitől származik, de a versenyhivatal egyelőre semmilyen formában nem erősítette meg. A vizsgálat június végéig zárulhat le.

Egy ilyen vizsgálat rutinügynek számít, a versenyhivatal minden olyan üzletet górcső alá vesz, ahol egy cég 68,2 millió dolláros értékhatár felett vásárolja meg egy másik cég részét vagy egészét. Ha kevesebb pénzről van szó, csak alapos gyanú vagy bejelentést követően kezd kutakodni a hatóság.

Komoly fejfájást okozhat Zuckerbergnek, ha visszacsinálják az üzletet

Ha versenyellenesnek találják, és érvénytelennek nyilvánítják a Facebook részéről az Instagram egymilliárd dolláros felvásárlását, az komolyan visszavetheti a közösségi oldal mobiltelefonos törekvéseit. Jelenleg ugyanis Zuckerbergék egyik legnagyobb problémája, hogy bár szinte minden kliensen a Facebook az egyik legnépszerűbb alkalmazás, a kaliforniai cég ebből szinte semmit sem profitál.

A retroeffektekkel népszerűvé vált Instagram nevű fotómegosztó azért jelenthetne megoldást a Facebook problémájára, mert harmincmillió felhasználója ötmillió képet tölt fel naponta. A Facebook a felvásárlással egy potenciális riválisától is megszabadulna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről