A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Börtönbe kerül az orosz spamkirály

Vágólapra másolva!
Négy évet kell a rácsok mögött töltenie annak az orosz spammernek, aki zombivá alakított számítógépek millióit használt fel internetes támadások és kéretlen reklámlevelek terjesztéséhez.
Vágólapra másolva!

A férfit az ügyében eljáró örmény bíróság négy év szabadságvesztésre ítélte - adta hírül a BBC brit közszolgálati médium. Georgij Avanyeszovot még 2010-ben tartóztatták le a jereváni repülőtéren, miután a hatóságok gyanították, hogy ő áll egy Bredolab nevű botnet működése mögött, amely mintegy harmincmillió darab vírusfertőzött PC-ből állt.

A férfi az irányítása alá vont számítógépekről spamet, valamint internetes csalásokhoz használt üzeneteket küldött ki nagyjából egy éven át. A virtuális hálózat kapacitása naponta több mint hárommilliárd darab kéretlen levél kiküldésére volt alkalmas, de erőforrásait Avanyeszov más netbűnözők számára is bérbe adta például támadások végrehajtásához. A hatóságok becslései szeirnt a 27 éves orosz férfi havi mintegy harmincmillió forintnak megfelelő bevételre tett szert a Bredolab működtetéséből, de 2010 őszén ahatóságok képesek voltak átvenni tőle a hálózat irányítását, majd nyomára is bukkanni. Örményországban korábban még senki sem ítéltek el számítógéppel végrehajtott bűncselekményért - írja a BBC.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!