A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tévé helyett gépfegyvert kapott a netes vásárló

Vágólapra másolva!
Egy amerikai férfi laposképernyős tévét rendelt az Amazonon, a futárszolgálat viszont egy SIG716-os gépkarabélyt szállított ki otthonába.
Vágólapra másolva!

A Washingtonban élő Seth Horvitz egy 320 dolláros, kisképernyős lapopstévét rendelt az Amazon internetes áruházban a cég egyik külső partnerétől, a futárszolgálat munkatársa viszont egy Sig Sauer 716-os gépkarabélyt szállított le otthonába - adta hírül a Wired című amerikai technológiai lap. Horvitz a Wirednek elmondta, hogy már a csomag megérkezésekor sejtette, hogy valami nincs rendben, hiszen a küldemény hosszúkás dobozában semmiképp nem férhetett volna el egy tévé.

Felmerült ugyan benne, hogy valamilyen tévedés miatt esetleg tévéállványt vagy hasonló alkatrészt rejt a doboz, de a gépfegyver láttán nem akart hinni szemének - nyilatkozta a Wirednek. A férfi végül értesítette a helyi rendőrséget, amely lefoglalta a gépkarabélyt, amelynek birtoklása egyébként az államban illegális.

Forrás: Sig Sauer
Tévéje helyett ilyen gépkarabélyt kapott a rendelő

A csomagban lévő számla alapján a Sig 716-os a Gunbuyer.com nevű, pennsílvaniai székhelyű online fegyverkereskedésből származik, ahol ezerhatszáz dollárért lehet megvenni. A kereskedés tulajdonosa a Wirednek elmondta, nem tudja, hogy történhetett az, hogy a lőfegyver rossz címre érkezett, korábban ilyen még sosem fordult elő, mivel az internetes rendelés esetében még azt is megvizsgálják, hogy a vásárló jogosult-e az adott típusú fegyver birtoklására.

A Wired cikke szerint valószínűleg a UPS futárszolgálatnál cserélték össze a csomagokat, mert a fegyvert tartalmazó papírdobozon két eltérő címzett matricája szerepelt. A UPS egyelőre nem kommentálta az esetet. Horvitz az Amazon panaszkezelő rendszerében írt reklamációt, mivel csak tévéjéhez szeretne hozzájutni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!