Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság határozata nyomán a Windows 8-at futtató számítógépeken is megjelenik majd a már évek óta ismert böngészőválasztó képernyő, amely alternatív browserek telepítését kínálja fel.
Vágólapra másolva!

A The Verge című amerikai technológiai hírportál értesülései szerint a Microsoft fejlesztői és vállalati partnerei számára már hozzáférhető új operációs rendszer európai használói előtt is megjelenik a korábbi Windowsokból ismert böngészőválasztó képernyő.

Ezt a Microsoftnak azért kell kiküldenie az európai felhasználók számítógépeire, mert az Európai Bizottság csak ebben az esetben volt hajlandó büntetés nélkül elengedni a cég ellen a szabad verseny megsértése vádjával indított eljárást. A szoftvercéget alternatív böngészőket fejlesző cégek panaszolták be Brüsszelben, vádjuk szerint a Microsoft megsértette a szabad versenyt azzal, hogy böngészőjét operációs rendszeréhez csatolta.

Forrás: [origo]

Ha a Windows 8-at használók a böngészőválasztó felületen a rendszerbe épített Internet Explorer 10 helyett másik szoftvert választanak, az operációs rendszer régi felületéről eltűnik annak gyorsindítója, az új, Start menüt kiváltó felületen azonban megmarad az indítást szolgáló virtuális csempe.

Némi gondot okozhat, hogy a Windows 8 végleges verzióját egy táblagépen kipróbálva azt tapasztaltuk, hogy ha az Internet Explorer 10-től eltérő alapértelmezett böngészőt választunk, akkor nem lehet az ujjal nyomogatható felületet kínáló tablet módban elindítani többé az Explorert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről