A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hackerek támadták meg a World of Warcraftot

Vágólapra másolva!
Programhiba miatt gyilkoltak le többezernyi játékost a World of Warcraft nevű online szerepjátékban. A hackereket keresi a játék üzemeltetője.
Vágólapra másolva!

Teljes városok haltak ki World of Warcraft európai szerverein. Először csak Ogrimmar és Stormwind városaiban pusztult el minden játékos és gép irányította karakter, Tarren Mill, Ragnaros, Draenor és Twisting Nether városai is temetővé váltak. A Joystiq videojátékos blog szerint a furcsa jelenség átterjedt a játék amerikai szervereire is. A probléma játékosok ezreit érintette.

A rejtélyes kihalás mögött egy új, eddig nem látott törés állhat. A karakterek elhullásáról videó is készült. A felvétel tanulsága szerint elsőszintű játékosok mészárolják le az ellenállásra képtelen karaktereket.


Teljes városokat pusztítottak ki a hackerek

A World of Warcraftot üzemeltető Blizzard a játék fórumain nyugtázta a problémát. Közleményük szerint a játékosok legyilkolását lehetővé tevő hibát javították a játékszervereken. A szóvivő szerint nyomozás folyik az egész városokat kipusztító hackerek után.

A több mint kilencmillió felhasználóval rendelkező játéknak és üzemeltetőjére rájár rúd. A cég többjátékos platformját, a Battle.net-et augusztusban ismeretlen hackerek feltörték, és felhasználói adatokat töltöttek le.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!