A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Európában is kapható a görbe tévé

LG hajlított OLED tévé
Vágólapra másolva!
Az év elején még csak prototípus volt az LG hajlított kijelzőjű szupertévéje. Őszre három kontinensen meg lehet már venni, igaz, rendkívül drágán.
Vágólapra másolva!

Minden lakást az Enterprise csillaghajó vezérlőjéhez hasonlóvá változtat az LG hajlított felületű 55 hüvelykes képátlójú tévéje. A szuperképernyőt januárban a CES szakkiállításon mutatta be a cég, ám akkor még típusszámmal nem rendelkezett a kütyü, prototípusnak számított.

4K-t nem tud az LG görbe tévéje Forrás: LG

A tervekből tavasz végére lett termék Dél-Koreában, az Egyesült Államokban pedig nyár közepe óta lehet kapni az OLED technológiát használó szupertévét. Az 55 hüvelykes, futurisztikus kinézetű készülék Európában először Németországban lesz kapható, borsos 8999 eurós áron. A több mint 2,6 millió forintos árat várhatóan csak az igazán elszánt mozirajongók fogják kifizetni a hajlított kijelzőért.

Ilyen dizájnú tévén csak sci-fit szabad nézni Forrás: LG

A szupertévé több paraméterében egyedülálló. A készülékház vastagsága csupán 4,3 milliméter, a tévé akár egy kézzel is megemelhető - ha az ember talál rajta fogást - mert súlya alig 17 kilogramm. Hangrendszere THX minősítésű, természetesen okos és a 3D-s filmekkel is elbánik. Egyedül az kiábrándító, hogy a készülék csak FullHD felbontást képes megjeleníteni, a jövő technológiájának számító 4K - egy ilyen tévé tesztjét itt olvashatja- kifog rajta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!