Légfegyverrel és késsel vadásztak az okostelefonra

LG G2
Vágólapra másolva!
Az LG új okostelefonjára jogosító kuponért vadultak meg az emberek Szöulban. Nem lesz több hasonló promóció.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai fővárosban G2 nevű csúcskészülékét próbálta egy félresikerült akcióval népszerűsíteni az LG cég. A gyártó eredeti tervei szerint minden nagyobb városban az oldalsó gombokat nem tartalmazó, erős hardverrel szerelt új okostelefonjának ingyenes átvételére jogosító kuponokat tartalmazó, héliummal töltött léggömböket tervezett a levegőbe ereszteni.

Az első ilyen eseményre egy Szöul északi részén lévő parkban került sor, ahol száz darab, a kupont tartalmazó léggömböt eresztett el. A játékteret azonban légfegyverekkel és botokra kötözött késekkel felszerelkezett emberek lepték el, akik agresszívan próbálták megszerezni a kétszázezer forintnak megfelelő áron debütáló androidos mobilt.

Az LG G2 okostelefon Forrás: LG

A Korea Times című helyi lap szerint a dulakodásban húsz ember sérült meg, közülük néhányat kórházba kellett szállítani, legalábbis az egyik helyi blogger beszámolója szerint. Az LG a félresikerült kampány kapcsán közölte, hogy gondoskodni fog a sérültek kártalanításáról, és biztonsági aggályokra hivatkozva lemondta a későbbiekre tervezett léggömbös akciókat is.



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről