A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Nokia nem hagyja kihalni a butamobilt

NOKIA 515 mobiltelefon
Vágólapra másolva!
Prémium minőségben készül a finn gyártó legújabb butamobilja, alumíniumból lesz, és jó minőségű kamerát is szerelnek bele.
Vágólapra másolva!

Az ősszel érkező Nokia 515 gyakorlatilag butatelefonnak számít, mivel nem érintésérzékeny, hanem hagyományos képernyője és hagyományos billentyűzete van, a háza pedig alumíniumból készül.

Ettől függetlenül a Symbian Series 40 operációs rendszer alá elérhetők a Facebook vagy a Gmail, a telefon azonban wifit nem, csak HSPA adatátvitelt támogat. A telefon GPS-t nem tartalmaz, így navigációra nem képes, bár a közeli helyeket a mobilos cellainformációk alapján képes kilistázni.

Butamobil, de nagyon tetszetős Forrás: Nokia

Az 515-öst 320x240 pixel felbontású, 2,4 colos képernyővel szerelik fel, amelyet erős Gorilla-üveg véd a sérülésektől. A telefont 5 megapixeles, automatikus fókuszt és panorámamódot is kínáló kamerával szerelik fel, amely LED-es villanóval is rendelkezik, videóból azonban csak 320x240 pixeles felvételt tud rögzíteni.

A telefon microSIM kártyával használható, és két előfizetést kezelni tudó verzió is készül belőle, de mindkét típus támogatni fogja a HD-hanghívást is. A Nokia ígérete szerint kimagasló akkumulátoros üzemideje van, maximális rendelkezésre állása akár 33 nap is lehet, bár ezt csak akkor tudja elérni, ha nem beszélnek rajta. Memóriáját microSD-kártyával lehet bővíteni akár 32 gigabájtig, appokból egyszerűbb, Java nyelven írtakat tud futtatni.

A telefont a Nokia nemcsak nagyszülőknek szánja, hanem olyan felhasználóknak is, akik alapvetően tabletet használnak, így telefonon megelégszenek az alapfunkciókkal. A Nokia 515-ös nettó 115 eurós, vagyis 35 ezer forint körüli áron várható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!