A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Elkészült a világ első felfújható koncertterme

Lucerne Festival, Ark Nova
Vágólapra másolva!
Ötszáz ember fér el a 2011-es cunami és földrengés által megrongált Tohoku térségének új koncerttermében. A terem nem állandó épület, ha már nincs rá szükség, egyszerűen le lehet ereszteni.
Vágólapra másolva!

Egy japán építész és egy brit-indiai képzőművész álmodta meg a tohokui térség új koncerttermét. A babzsákfotelre vagy kicsit deformált fánkra emlékeztető építmény bútorai és akusztikai elemei a környéken növő cédrusfákból készültek. Az ideiglenes építmény falai viszont elasztikus anyagból.

Ötszáz ember fér el az Ark Novában Forrás: Lucerne Festival Ark Nova

Az épületet nem gerendák vagy vasbeton tartja össze, hanem levegővel fújják fel, mint a majálisok ugrálóvárait. Az épület felfújása két óráig tart, és a dizájner fotói szerint nem csak egy nagyon erős kompresszor kell hozzá, hanem egy daruskocsi is.

Két óra felállítani az épületet Forrás: Lucerne Festival Ark Nova

A felfújhatós terem gyakorlatilag teljesen kész van, az első koncert időpontját már be is jelentették. A Lucerne-i Fesztivál támogatásával megépült teremben először a Lucerne-i Fesztiválzenekar fog játszani Claudio Abbado vezényletével.

A kompresszor valószínűleg nem zúg bele a koncertbe Forrás: Lucerne Festival Ark Nova

A természeti katasztrófák sujtotta területeken gyakran kísérleteznek olyan, újrahasznosítató, mozgatható épületekkel, amelyeket gyorsan lehet telepíteni. A földrengés által megrongált új-zélandi Christchurchben karton dizájnelemekből és fagerendákból építettek katedrálist, aminek ötven évig kell szolgálnia a helyi gyülekezetet.

Várja velünk a következő papírpalotát vagy gumiépületet a Techbázis Facebook csoportjában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!