50 streamingoldalt kapcsoltak le egy razzia során

illegális internetes zeneletöltés, kalózkodás, nem árt a torrentezés a lemezkiadóknak
Vágólapra másolva!
Mintegy 50 oldalból álló, illegális streaminghálózatot kapcsolt le az olasz rendőrség. 41 szerverből eddig hármat sikerült lekapcsolni, öt embert vettek őrizetbe.
Vágólapra másolva!

Hatalmas razziát tartott az olasz rendőrség egy olyan hálózat ellen, amely engedély nélkül közvetített sportközvetítéseket, mozifilmeket és tévéműsorokat a neten – írja a Torrentfreak. A Guardia di Finanza közleménye szerint 50 oldalt céloztak meg, amelyek összesen 41 szerveren futottak, három kontinensen.

Ugyan a torrentezés még mindig rendkívül népszerű, a gyors internetkapcsolatnak köszönhetően egyre többen élnek inkább a streamingoldalak lehetőségével. Ezekhez nem kell letöltőprogram sem, egyszerűen egy lejátszóból lehet nézni a filmeket.

Egyre népszerűbb a streamelés, mert könnyebb Forrás: AFP/Photononstop

Az akciót Operation Match Off 2.0-ként nevezték el, és egy speciális kommandós egység hajtotta végre, a Comando Unit à Speciali.

A 41 szerverből eddig hármat sikerült lefoglalni,

azok Olaszországban voltak.

Az adásokat havi 10 euróért nézhették az előfizetők, így az üzemeltetők jelentős bevételre tettek szert az illegálisan sugárzott tartalmakból. Mivel több mint 340 ezer felhasználója van az oldalnak, ezért

körülbelül több mint havi 4 millió eurót kereshettek rajta.

Öt gyanúsítottat is őrizetbe vettek, amennyiben a bíróság elítéli őket, fejenként öt év börtönt is kaphatnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről