Aggódik New York, az ingyenwifi ingyenpornót jelent?

szegénység
Vágólapra másolva!
Több ezer ingyenwifis fülkét telepítenek New Yorkba, ahol a kihelyezett androidos tableketen bárki szabadon netezhet. A helyi lap attól tart, a hajléktalanok és gyerekek gyorsan rájönnek majd, hogy így büntetlenül nézhetik a pornót.
Vágólapra másolva!

New York város januárban indította útjára legnagyobb szélessávú internet programját, melynek keretén belül több mint 7500 wifi fülkét telepítenek a város különböző pontjaira - elsősorban a régi telefonfülkéket alakítva így át.

A fülkékben nem csak gigabites netelérés lesz, de szabadon felhasználható androidos tabletek is. Az Egyesült Államokon belül ingyen lehet majd telefonálni. Ahogy a mobilkészülékeinket is feltölthetjük majd.

A város vezetése naponta tíz ilyen fülkét alakít át, a terv az, hogy

júliusra már 500 ilyen állomás üzemeljen New Yorkban.

A LinkNYC kezdeményezésért az Intersection felel, a cég részben a Google (Alphabet) leányvállalatának, a Sidewalk Labs konzorcium tulajdona. Körülbelül 200 millió dollárt szánnak a grandiózus projekt megvalósítására.

A New York Post amerikai napilap azonban aggódik, és inkább lefújná az egész kezdeményezést. Attól tartanak, a hajléktalanok - és a fiatalkorúak - hamar rájönnek, hogy a kihelyezett tableten és az

ingyenwifin büntetlenül nézhetnek majd pornót.

Vajon a hajléktalanok pornónézésre használják majd az ingyenwifit? Forrás: shortwoman.com

A kivitelező megjegyezte,

nagy hangsúlyt fektet a felnőtt tartalmak szűrésére,

olyan szűrőrendszert használnak, amelyet az iskolák és a könyvtárak is alkalmaznak.

A lap nem emelte ki azt a fontos tényt, hogy az új fülkékkel bárki a városban hozzáférhetne fontos információkhoz. Emellett pedig sem korábbi esetet, felmérést vagy bizonyítékot nem mutattak fel, amely alátámasztaná aggodalmukat. Összesen egy hajléktalan nyilatkozta azt, hogy ilyen célból használt egy fülkét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről