Hajlítható akkumulátorral rukkolt elő a Panasonic

panasonic rugalmas akkumulátor akku telep energiaforrás japán
Így néz ki a Panasonic rugalmas akkumulátora
Vágólapra másolva!
Rugalmas, hajlítható akkumulátort fejlesztett ki a japán Panasonic, az újítást Japán legnagyobb elektronikai vásárán, a Ceatecen mutatták be szerdán.
Vágólapra másolva!

A Panasonic egyelőre egy 0,55 milliméter széles, 25 fokban hajlítható modellt kínál. A vállalat azzal számol, hogy legkésőbb 2018-ban piacra kerülhetnek hajlítható lítiumion-akkumulátorral működő eszközök.

A rugalmas akkumulátorok nagy hátránya, hogy

eddig nem sikerült óránként 60 milliamperóra fölé tornászni a teljesítményüket,

miközben a mai okostelefonos telepek teljesítménye óránként a 1500-3000 milliamperórát is eléri, sőt, ennél méretesebb megoldásokat is találunk, nem csak a prémium eszközökben.

Így néz ki a Panasonic hajlítható akkumulátora Forrás: Panasonic

A hajlítható akkumulátoroknak számtalan terméknél, többek között az okosórákban vehetik hasznát. Emellett egy nagy kapacitású,

hajlítható energiaforrás lökést adna az összecsukható érintőképernyős okostelefonok fejlesztésének,

amelyen iparági szakértők szerint többek között a Samsung és az LG is dolgozik. Ehhez persze ki kell fejleszteni az összecsukható kijelzőt - jegyezte meg a dpa német hírügynökség, ezt nagyjából egy-két év múlva tartja reálisnak a Samsung.

A hajlított, íves akkumulátor egyébként már nem egyedi dolog, az LG G Flex sorozatának két tagjában ilyen telep található. Fontos különbség viszont, hogy annak alakja nem változtatható, szóval a Panasonic most egy lépéssel előrébb jár. Nem kizárt, hogy hamarosan olyan készülékek is napvilágot látnak majd, amik összecsukva mobiltelefonként, kinyitva pedig táblagépként működnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről