A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Táblagéppé alakítható mobilt védett le a Microsoft

microsoft satya nadella
A techóriás szerint is az oroszok a felelősek
Vágólapra másolva!
Egyelőre még csak koncepció szintjén létezik.
Vágólapra másolva!

Azt már régóta tudni lehet, hogy az LG és a Samsung is összehajtható mobilokon dolgozik, ám nemcsak ők gondolkodnak ilyen készülékben. Nemrég figyelt fel arra az MSPoweruser portál, hogy a Microsoft egy olyan összehajtható okostelefont szabadalmaztatott, amit tabletté lehet átalakítani.

A Microsoft szabadalmán egy hajlékony zsanérokkal ellátott eszköz látható, és egy kijelző, ami a telefont tabletté varázsolja. Ebből már kiderül az is, hogy nagyjából miként nézne ki az eszköz.

A diagramok szerint többféle pozícióba lehetne hajtogatni a két, vagy akár három kijelzőt is, így a telefon úgymond kiterjeszthető lenne egy nagyobb tabletté. Sátor módba is lehetne állítani, ahogy a Lenovo Yoga készülékeit, ha a felhasználó filmezne rajta.

Univerzális eszközről álmodik a Microsoft Forrás: Microsoft Technology Licensing LLC

Az ötlet viszont nem új, azt már 2014-ben levédette a Microsoft, de csak most találta meg magának a techsajtó. Néhányan már azt írják, ez lehet a következő Surface Phone, de az is elképzelhető, hogy csak koncepció egy jövőbeli eszközhöz. Mindenesetre arról árulkodik, hogy

a cég visszatérhet a telefonokhoz, és a mobilok jövőjét az átalakíthatóságban látja.

Miután a Microsoft az univerzalitás jegyében tervezte a Windows 10-et, hogy az különböző eszközökön futhasson, nem lenne meglepő, ha egy olyan eszközzel is előrukkolnának, ami demonstrálná a rendszer átjárhatóságát.

Mindenesetre a Microsoft több száz szabadalmat védet le, de csak kevésből lesz valódi termék - ez a többi gyártónál is bevett szokás. A fejlesztés kitalálójaként Kabir Siddiqui szerepel a szabadalomban, aki korábban sikeresen szabadalmaztatta a Microsoft Surface oldaltámaszát is.

A Korean Herald lap szerint a Samsung már 2017 harmadik negyedévében kiadhatja első hajlítható telefonját Galaxy X néven, amit 7 hüvelykes táblagéppé lehet alakítani. Az LG az utolsó negyedében rukkolhat elő hajlékony mobillal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!