A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

A Windows Vista már nem sokáig lesz biztonságos

Vége az XP-nek, újjáéledhet a Microsoft, Vista bemutató New Yorkban
A group of performers from the Grounded Aerial Dance Theater unfurl the Microsoft logo as they hang from a seven-story tall building during the Microsoft Windows Vista operating system launch, 29 January 2007, in New York. The new Windows Vista will be available to consumers on 30 January. AFP PHOTO/Stan HONDA
Vágólapra másolva!
A mai napon közvetlenül demonstrálja az élet körforgását a Microsoft. Egyrészt az áprilisi hibajavító napján megkezdi a Windows 10 alkotói frissítésének terjesztését a Windows Update-en keresztül, másrészt pedig kiadja a Windows Vista utolsó nyilvánosan elérhető biztonsági frissítéseit.
Vágólapra másolva!

A 2006 novemberében piacra került Windows Vista támogatásának megszüntetése azt jelenti, hogy a felhasználók 2017. április 11-én kapnak utoljára sérülékenységeket befoltozó javításokat a rendszert futtató számítógépeikhez. A Microsoft a jövőben csak egyedi támogatási szerződések keretében lesz hajlandó patcheket készíteni a Vistához, ám ezzel az opcióval a jelentős költségek miatt legfeljebb nagyvállalatok és állami szervek élhetnek, ráadásul számukra is csak átmeneti kényszermegoldást nyújt a konstrukció.

Szavazzon!

Nektek melyik a kedvenc Windows operációs rendszeretek?

A Windows Vista rendszerű PC-k tulajdonosainak mindenképp javasoljuk egy modern és támogatott operációs rendszerre való átállást, hiszen innentől kezdve különösen sebezhetőek lesznek a számítógépeik.

Forrás: AFP/Stan Honda

A valószínű körülményeket figyelembe véve két járható utat látunk számukra: egyrészt lecserélhetik a PC-jükön jelenleg futó Vistát egy ingyenes Linux-disztribúcióra, másrészt pedig beszerezhetnek használtan vagy újonnan egy támogatott operációs rendszert futtató számítógépet. A vistás számítógépükre jó eséllyel nincs értelme új Windowst licencelni, de természetesen ez függ a konkrét hardverkonfigurációjuktól.

Source: StatCounter Global Stats - Operating System - Windows Versions Market Share

A StatCounter internetes statisztikai szolgáltatás 2017 márciusában begyűjtött adatai alapján aránylag keveseket érint a Windows Vista terméktámogatásának megszüntetése: globálisan a windowsos számítógépek csupán 1,07 százalékán fut Vista, míg Magyarországon 0,32 százalékra jött ki a piaci részesedése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!