Egyszerűbbé válhat belépni a webhelyekre

Pretty student doing homework Beautiful Wireless Technology Computer Adolescence Student Girls Teenage Girls Women Beauty In Nature Literature Urgency Bookshelf Homework Young Adult Teenager Smiling Holding Carrying Working Studying Intelligence Learning
Pretty young student sitting at desk and doing her homework, she is connecting to the internet with a laptop
Vágólapra másolva!
Automatikusan bejelentkeztethetik majd a webhelyek a Google-fiókot használókat.
Vágólapra másolva!

Az internetezők döntő többségének valószínűleg már feltűnt, hogy egyes webhelyek a klasszikus e-mailes és jelszavas regisztráció mellett lehetővé teszik, hogy a leendő felhasználók a meglévő Google-fiókjukkal, vagy valamelyik közösségi médiás azonosítójukkal regisztráljanak a szolgáltatásaikba. Ez egy remek kényelmi funkció, ráadásul biztonságosabb is lehet a klasszikus regisztrációnál, részben mivel a többség ugyanazt a néhány jelszót használja az összes webhelyen.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Demaerre

A Google most a Chrome Dev Summit fejlesztői eseményen bejelentette, hogy új programozási felületek bevezetésével a jelenleginél is egyszerűbbé fogja tenni a Google-fiókkal való regisztrációt és bejelentkezést a harmadik felek által üzemeltetett webhelyekre.

Az új rendszerben a regisztráció két kattintásra rövidülhet, de ami ennél fontosabb, hogy a külsős webhelyek automatikusan be tudják majd jelentkeztetni a Google-fiókjukkal beregisztrált felhasználóikat, amennyiben azok már a Google-fiókjukba bejelentkezve böngészik az internetet;

nem kell majd külön bejelentkezniük a webhelyekre.

Az automatikus bejelentkezési funkció a webes szabvány Credential Management API programozási felület segítségével történik. Ezt jelenleg csak a Google Chrome, és persze a motorját használó egyéb böngészők támogatják, ám idővel vélhetően az összes modern böngészőben elérhetővé válik majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről