A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jobb telefont csinált a Xiaomi az iPhone X-nél

Vágólapra másolva!
A már eleve nagyon komoly csúcstelefonját újította fel idénre a Xiaomi. A külső szinte változatlan, azonban annyi mindent pakolt bele a vállalat, hogy szerintük jobb telefon a végeredmény, mint az iPhone X, ráadásul fele áron.
Vágólapra másolva!

A Xiaomi bejelentette, hogy elkészítette a Mi Mix 2-es telefonjának felújított változatát, a Mi Mix 2S-t. Nem csoda, hogy a vállalat nem akart egy teljesen új készülékkel előállni, hogy már az eredeti is lenyűgözte a felhasználókat és a kritkusokat, a kinézetéért például számos díjat be tudott zsebelni. Elölről tulajdonképpen semmi változást nem tudunk kiszúrni: maradtak a nagyon vékony kávák, az előlapi kamera pedig továbbra is alul helyezkedik el.

Forrás: Akket

Hátulról már nagyobb változások történtek. A dupla kamerát alkalmazó rendszer felköltözött a bal felső sarokba (ahogy az iPhone X-nél is láttuk), és a Xiaomi szerint ezek a legjobb lencsék, amiket valaha telefonba építettek. Kettő darab 12 megapixeles egységről van szó egyébként, melyek közül az egyik széles látószögű, a másik pedig telefotó. Van továbbá képstabilizálás, és elérhetőek olyan effektek, mint a bokeh mélységélesség.

A kijelző maga továbbra is egy 5,99 hüvelykes, Full HD-nál némileg nagyobb felbontású panel (hogy alkalmazkodjon az elnyújtott képarányhoz), A hardver viszont teljesen új: ezúttal a Qualcomm legújabb és leggyorsabb központi egysége, a Snapdragon 845 teljesít szolgálatot, ami mellé 6GB vagy 8GB memórát kaphatunk, vélhetően régiótól, vagy attól függően, hogy egyébként mennyi tárhellyel vásároljuk meg a telefont: elérhető lesz 64, 128 és 256GB-os változat is.

Az anyaghasználat is teljesen prémium: a Xiaomi fémből és kerámiából rakja össze a készüléket, ám míg az előd esetében kijött egy kizárólag kerámiából készült különleges változat, ebből egyelőre nem terveznek ilyet. Mindenesetre most már a hátlap egy rész kerámiából van a fém helyett, így a telefon támogatni tudja a szabványos, Qi-alapú vezetéknélküli töltést.

A legjobb, hogy mindezért a Xiaomi az iPhone X árának felét kéri el: Kínában körülbelül 529 dollárnyi helyi pénzegységet kell lettenni érte. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy hozzánk mikor és milyen árban érkezik meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!