Nagy tisztelet övezi hazánkban a brit tudósokat, hiszen rendszeresen rendkívül fontos megállapításokkal szolgálnak a világegyetem működéséről. Most újból lecsaptak a ködös Albion legjobbjai, és húsvét apropójából megröntgeneztek jó néhány édességet, hogy a jövőben a nemzetközi tudományos közösség egyetlen tagjának se kelljen erre pazarolnia az idejét.
„A 19. század óta a csokoládé a húsvét szinonimájává vált. A 21. században végre képesek vagyunk lerántani a leplet a csokoládé néhány eddig rejtve maradt titkáról, az elemzésünk számos rendkívül érdekes következtetés levonására adott lehetőséget. A technológiánkkal mikrométeres nagyításban tudjuk elemezni a csokoládét" – kommentálta a projektet Dr. Tristan Lowe, a Manchesteri Egyetem röntgenezési laborjának kísérletekért felelős vezetője.
A tudósok érdekesebb megállapításai:
Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!