Borzasztó hírt kapott az Apple

apple iphone smartphone woman bed okostelefon
Vágólapra másolva!
Viszont legalább sikerült visszakapcsolnia a csoportos FaceTime-ot.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban közismertté vált, hogy a befektetők által megszokottal ellentétben az Apple nem csak hogy falakba ütközött a mobileladásainak növelése terén, de számottevő mértékben alulteljesítette a saját elvárásait is. A legutóbbi negyedévben eladott iPhone-ok száma sajnos nem világos: a vállalat előzékenyen már tavaly novemberben közölte, hogy nem fog többé konkrét eladási számokat nyilvánosságra hozni.

Forrás: Bruno Cervera / Pexels

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az Apple mobilos problémái nem mostanában fognak megoldódni, hacsak a vállalat nem kezd el szélesebb kör számára megfizethető mobilokat gyártani. Toni Sacconaghi, a Bernstein elemzője szerint a tavalyi pénzügyi negyedévben az iPhone-ok átlagos életciklusa már három év volt, az idei évben pedig arra számít, hogy négy évre nő majd az érték.

Nem csak az új iPhone-ok magas ára veheti el a vásárlók kedvét az egy új modell beszerzésétől, a kedvező áru akkucsere lehetőségének a köztudatba való beszivárgása után egyre kevesebben látják értelmét a meglévő készülékük kihajításának.

További jó hír az Apple termékeit használók számára, hogy az iOS és macOS legújabb javításainak a telepítése után végre újból elérhetik a csoportos FaceTime-csevegést. Az Apple nem csak a 14 éves amerikai tini által felfedezett, kémkedésre használható hibákat javította a szolgáltatásban, de a kutakodása közben az Élő Fotók funkcióban is talált valamiféle súlyos, nem részletezett sebezhetőséget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!