Váratlan újítást kap a Chrome

Acer, IFA 2018, Berlin
A billentyűzet is világít.
Vágólapra másolva!
Támogatni fogja a klaviatúrák multimédiás billentyűit.
Vágólapra másolva!

A multimédiás gombokkal felszerelt számítógépes billentyűzetek meglepően ritkának nevezhetőek: ugyan már két évtizede rengeteg ilyen modell kapható a piacon, de a fogyasztók valamiért nem kaptak túlságosan rájuk. Sokan vélekedtek úgy régebben, hogy a multimédiás gombok idővel minden egyes klaviatúra alapvető tartozékai lesznek, ám ehhez képest a mai napig extrát jelentenek, még ha nincs is jelentős feláruk.

Forrás: Origo

A multimédiás gombokat érthető okból csak a médialejátszó alkalmazások támogatják széles körben. Ha valaki nem támogatott alkalmazást futtatva nyomkodja őket, akkor vagy nem történik semmi, vagy a gombok magának a Windowsnak adnak parancsokat, azaz mondjuk böngészés közben a hangerőgombokat nyomogatva magában az operációs rendszerben állítódik a hangerő.

Most kiderült, hogy a pár hét múlva érkező Google Chrome 73 a böngészők között egyedüliként már támogatni fogja a klaviatúrák multimédiás gombjait.

Ha valaki például egy YouTube-videó nézése közben állítgatja majd a hangerőt, akkor a hangerő magában a YouTube videolejátszójában állítódik majd. Sajnos Linuxon egyelőre nem fognak így működni a gombok, a fejlesztők még csak Windows, macOS és ChromeOS rendszereken oldották meg az extra billentyűk megfelelő kezelését

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről